FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (09/01/2023)

Ημερομηνία: 09-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Στην προ ημερών κοπή πίτας του Ηλειακού Βαρθολομιού, στη μία πλευρά ήταν όλοι οι νεοδημοκράτες μαζί και στην άλλη πλευρά όλοι οι συριζαίοι μαζί. Μόνο οι πασοκοι κάθονταν ξεχωριστά και –αν κατάλαβα καλά- οι μισοί δεν χαιρετήθηκαν με τους άλλους μισούς. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!

*Πέρασα χθες από την εκδήλωση του τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ, Χρήστου Σούλη, και ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο αυξημένη προσέλευση. Όλα σχεδόν τα κομματικά στελέχη, ο Νικολακόπουλος, ο Καλάκος, η Βλαγκούλη, Αντωνακόπουλος, Λυμπέρης, κ.ά.

*Βέβαια, το βασικό ερώτημα –που δεν κατάφερα να απαντήσω με βεβαιότητα- είναι ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης. Και επειδή εγώ το αποδίδω σε επιδίωξη υποψηφιότητας, έχω βάλει κάτω τα ονόματα και κάνω πιθανές προσθαφαιρέσεις. Για να δούμε. Αύριο θα σας γράψω περισσότερα.

*Aινιγματική ανάρτηση από τον Γιώργο Καραστέργιο, ο οποίος αναρωτήθηκε αν «τελικά… έρχεται ή φεύγει ο χρόνος ή μήπως και τα δύο;» Έλα ντε, έρχεται ή φεύγει;


Πολιτικολογίες

*Από αυτά που γράφονται και που μαθαίνω από αθηναϊκές πηγές, είναι πολύ πιθανές οι εκλογές μετά το Πάσχα. Παρότι είχα πειστεί για 2 ή 9 Απριλίου, κρατάω μικρό καλάθι, διότι ξέρω πως ο ίδιος ο Μητσοτάκης είναι υπέρμαχος της άποψης «όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά».

*Βέβαια, αν συνεχιστεί αυτό το… γαϊτανάκι με βουλευτές που φέρονται να εμπλέκονται σε δουλειές με το Δημόσιο, το κλίμα θα βαρύνει περισσότερο. Πάτσης, Χειμάρρας και τώρα φήμες για άλλη μία βουλευτή, την Ευθυμίου. Κάτι δεν πάει καλά στην κοινοβουλευτική ομάδα από πλευράς ελέγχου των δραστηριοτήτων των βουλευτών.

*Τολμηρό βήμα έκανε στα Φώτα ο Τσίπρας, καθώς πήγε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μεταξύ άλλων χαιρετήθηκε με τον Μώραλη και τον Μαρινάκη και συζήτησε και με ανθρώπους της Εκκλησίας. Από ό,τι έμαθα, ενοχλήθηκαν ορισμένα στελέχη της… πιο αριστερής πτέρυγας και γκρίνιαξαν. Εγώ νομίζω ότι καλώς έπραξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εντάσεις δεν βοηθάνε.

*Στο ΠΑΣΟΚ μαθαίνω πως έχουν… ξεσαλώσει οι διάφορες τάσεις, γιατί είδαν πως ο πρόεδρος είναι ανεκτικός και δεν διαγράφει. Οφείλω να πω πάντως ότι ο πιο σωστός είναι ο Χρηστίδης, που ασχολείται μόνο με την υποψηφιότητά του και όχι με το πώς θα υπονομεύσει τον Ανδρουλάκη.

*Μια και είπα ΠΑΣΟΚ, φημολογείται πως ο Κατσιφάρας μπορεί να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κυρίως για να… μαντρωθεί και να μην αρχίσει τα πολιτικά «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε ενδιαφέρον να κατέβει με σταυρό, πάντως, για να δούμε τη μάχη με τον Κατσικόπουλο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος