FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (08/07/2022)

Ημερομηνία: 08-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Πολλά τα ερωτήματα σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Δημόσια Υγεία της Ηλείας. Ποιος κρύβεται πίσω από τις ανεξήγητες αποφάσεις του Καρβέλη; Κάποιοι λένε ότι είναι πολιτικό πρόσωπο που έχει σαφή επιδίωξη – προφανώς δεν εννοώ τον Λυμπέρη, διότι αυτός δεν κρύβεται αλλά κάνει ανοιχτή διπλωματία.
*Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός που προαλείφεται για νέος διοικητής του ΓΝ Ηλείας, είναι καλός… πολίτης. Δεν ξέρω βέβαια αν έχει σημασία ποιος θα διοικεί, αφού εσχάτως ο Καρβέλης την έχει καταργήσει τη θέση, διακοσμητική την έκανε.
*Τα εύσημα στον Τζαβάρα απέδωσε ο Κουτσούκος στο τουίτερ με αφορμή τη στάση του «γαλάζιου» βουλευτή να μην πάει στη σύσκεψη στο Μαξίμου λόγω του αποκλεισμού των βουλευτών της αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος είχε αποκλειστεί από τον Σπίρτζη.
*Ώρα… ψηφοδελτίων για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αμαλιάδα, αφού χθες το βράδυ έγινε μια πρώτη μάζωξη στο Εργατικό Κέντρο, με στόχο να κατατεθούν και να αξιολογηθουν οι υποψηφιότητες. Άλλωστε, στην Αμαλιάδα θα δοθεί σκληρή μάχη, δεδομένου ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη μπει στη μάχη του σταυρού.


Πολιτικολογίες

*Ξανοίγεται ο Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για τον χρόνο των εκλογών, αφού σε χθεσινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ επανέλαβε κατηγορηματικά την πρόθεσή του να κάνει εκλογές την άνοιξη του 2023.
*Μάλιστα, απέρριψε τα επιχειρήματα για «δημοσκοπικό ξέφωτο» και για το πολιτικό κόστος που θα επωμιστεί με έναν δύσκολο χειμώνα, τονίζοντας ότι δεν είναι αυτό το μείζον. Μετά από αυτές τις δηλώσεις, πραγματικά είμαι περίεργος να δω τι επιχείρημα θα επικαλεστεί αν κάνει εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο.
*Τον Τσίπρα πάντως δεν τον χαλάνε οι εκλογές το 2023, αφού η λογική λέει πως η κυβερνητική φθορά θα μειώσει κι άλλο τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία σύμφωνα με γκάλοπ της mrb είναι στο 7%.
*Εκείνος που θα προτιμούσε εκλογές φέτος, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού όσο παραμένει εξωκοινοβουλευτικός, τόσο μειώνεται η ισχύς του και υποχωρεί η λάμψη που κέρδισε με την εκλογή του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
*Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, πάντως, λένε ότι για να είναι πειστικός ο Μητσοτάκης ότι δεν θα πάει σε εκλογές φέτος, θα πρέπει να συνοδεύσει τον ισχυρισμό του με έναν ανασχηματισμό, όχι απαραίτητα σαρωτικό αλλά σίγουρα με αλλαγές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος