FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (08/06/2022)

Ημερομηνία: 08-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Εκλογές με διαλυμένη ΝΟΔΕ μου φαίνεται ότι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία. Μάλλον θα αναλάβουν τα κεντρικά του κυβερνητικού κόμματος τον σχεδιασμό, αφού ούτως ή άλλως δεν την είχαν και πολύ σε εκτίμηση την οργάνωση του νομού.
*Όπως μου είχε πει εύστοχα προ καιρού «γαλάζιος» αιρετός του Πύργου, δεν υπάρχει ούτε ένας Ηλείος νεοδημοκράτης στις έμμισθες κρατικές θέσεις της Ηλείας. Μόνο πασοκογενείς, ένας από τη Λαμία και μία από τη Σπάρτη. Από κει να καταλάβετε τι αξιολόγηση κάνουν στην Αθήνα για τα τοπικά στελέχη της ΝΔ.
*Άλλο στέλεχος της ΝΔ από την Ηλεία, με πολυετή εμπειρία σε κομματικά παιχνίδια, μου άφησε να εννοηθεί πως η προσωρινή καρατόμηση του Γαβρά είναι επίδειξη δύναμης από άλλο πρόσωπο στην Ηλεία, του οποίου την επιρροή κάποιοι μάλλον έχουν υποτιμήσει.

Έπρεπε να ξεσηκωθεί το… σύμπαν για να προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας με τεράστια και αναίτια καθυστέρηση, την προκήρυξη διορισμού αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών που το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Μόλις προχθές (6/6) προκηρύχθηκε η θέση Διευθυντού και Επιμελητού Α’, ωστόσο για την ασφαλή λειτουργία του παιδιατρικού Νοσοκομείου, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, θα πρέπει να γίνει άμεση προκήρυξη και των άλλων δύο θέσεων επιμελητών Β’ (με το χαρακτήρα του επείγοντος).


Πολιτικολογίες

*Ο Βορίδης χθες μας είπε ότι το ΥΠΕΣ είναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά τόνισε ότι οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023, απαντώντας στα σενάρια για πρόωρες εκλογές στις 2 ή στις 9 Οκτωβρίου.
*Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του να συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα μέσα από προγραμματική συνεργασία, αφού θεωρεί πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έκαναν κατάχρηση της δύναμής τους εις βάρος του λαού.
*Επειδή όμως τα ελληνοτουρκικά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν πρόκειται να στηθούν κάλπες με τον στόλο στο Αιγαίο και τον Ερντογάν να επιδιώκει «θερμό» επεισόδιο, εκτός κι αν κάνει αυτός πρόωρες εκλογές μπας και προλάβει τη φθορά και ενδεχόμενη ήττα.
*Δεν ξέρω πόσοι ασχολείστε ακόμα με την πανδημία, αλλά η στήλη παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των δεικτών και διαπιστώνει πως οι διασωληνωμένοι δεν έχουν πέσει ακόμα κάτω από τους 100, ενώ καθημερινά έχουμε νεκρούς.
*Επειδή ένα μικρό «κυματάκι» θα το έχουμε κατά τον Σεπτέμβριο, που δεν ξέρουμε πώς θα μεταφραστεί σε εισαγωγές στα νοσοκομεία, προσμετρήστε και την πανδημία στους λόγους προκήρυξης πρόωρων εκλογών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος