FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (08/04/2022)

Ημερομηνία: 08-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Δεν βλέπω να προχωρά η εκλογή γραμματέα νομαρχιακής από τη βάση στο ΚΙΝΑΛ, οπότε μάλλον πάμε με το παλιό σύστημα, της εκλογής από τα νέα μέλη, τα οποία στην Ηλεία θα είναι 11 ή 13. Αυτή η εξέλιξη περιορίζει τις πιθανότητες νέας υποψηφιότητας από τον Σάκη Γιατρά.
*Οι νεότερες πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Μανδαράκη να ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα της νομαρχιακής και μάλιστα να το μετέφερε και στον ίδιο τον Ανδρουλάκη στην προχθεσινή τους συνάντηση στην Αθήνα. Τι απάντηση πήρε, όμως, δεν ξέρω…
*Για τον Σκυλακάκη ισχύει ό,τι σας έχω γράψει: το κόμμα θα τον ήθελε υποψήφιο στην Ηλεία για να ισοσταθμίσει ως έναν βαθμό την αποχώρηση Τζαβάρα. Πρώτη επιλογή για τον ίδιο παραμένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά πλέον δεν αποκλείει κατηγορηματικά την Ηλεία. Είναι επιλογή, αλλά όχι η πρώτη. Αν τυχόν ανακοινώσει σήμερα καμιά υπογειοποίηση αρδευτικού, θα δούμε…
*Η Έφη Γεωργοπούλου και ο Δημήτρης Μπαξεβανάκηςείναι ενεργά και μάχιμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροι όμως έχουν επιλέξει αυτοβούλως να ΜΗΝ είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές.
*Η Ζωή Γιατρά δεν θα είναι ξανά υποψήφια βουλευτής Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής, καθώς είναι σε διαδικασία εγκατάστασης στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.


Πολιτικολογίες

*Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για τη χθεσινή παρουσία ναζιστή στη Βουλή, έστω και διαδικτυακά, όμως θα έπρεπε ο πρόεδρος της Βουλής να είναι ενήμερος για το ποιοι θα μιλήσουν. Τέτοια προχειρότητα δεν δικαιολογείται. Για αυτό τα ακούσανε και από τον Σαμαρά, ο οποίος ευθύς εξαρχής απέφυγε τα μισόλογα και έκανε για πολύ σοβαρό λάθος.
*Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση ρετάρει, κι αυτό φαίνεται και στη Βουλή. Έχω την εντύπωση ότι ο Μητσοτάκης μετά το Πάσχα θα προβεί σε έναν τελευταίο ανασχηματισμό για να ανεβάσει ξανά ρυθμό και να κόψει τα φάλτσα. Από το καλοκαίρι και μετά, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε με το… όπλο παρά πόδα για τη διπλή εκλογική μάχη.
*Αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να αποφύγει την ευθύνη της ακυβερνησίας. Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ετοιμάζει το κυβερνητικό του πρόγραμμα, το οποίο θα είναι βασισμένο στο πορτογαλικό μοντέλο, και όταν πάρει την τρίτη εντολή, θα επιχειρήσει να στριμώξει Τσίπα και Μητσοτάκη και να μπει ενισχυμένος στη μάχη της δεύτερης κάλπης.
*Tις χορηγούμενες αναρτήσεις στα socialmediaάρχισε ο ΓιάνηςΒαρουφάκης μήπως και μπορέσει να κερδίσει περισσότερο κοινό, αφού οι δημοσκοπήσεις τον έχουν οριακά στο 3%, ενίοτε και πιο κάτω. Δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι αν δεν χτίσει κόμμα με οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, προκοπή δε θα κάνει.
*Μετά την ίδρυση της Εθνικής Συμφωνίας, να ετοιμάζεστε για σκληρές κόντρες στο δεξιό πολιτικό φάσμα. Έχουν μυριστεί όλοι ότι υπάρχει μεγάλη δεξαμενή ψήφων, ειδικά αν δεν επιτραπεί στις δύο Χρυσές Αυγές να κατέβουν στην κάλπη. Μιλάμε για δυνητικό 8-9% αν συνυπολογίσουμε και το ποσοστό του Βελόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος