FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (07/12/2022)

Ημερομηνία: 07-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η διαβούλευση από τη «διαΝΕΟσις» επί του σχεδίου ανασυγκρότησης της Ηλείας, η οποία για αρχή θα γίνει διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνδεθούν και να τοποθετηθούν.

*Να ξέρετε πάντως ότι το ενδιαφέρον κάποιων έχει επικεντρωθεί στο ποιος θα αναλάβει «τοποτηρητής» κατά μία έννοια, όπως είναι ο Μπένος δηλαδή στη βόρεια Εύβοια. Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι, ένας κεντροδεξιός και ένας κεντροαριστερός.

*«Λες να είμαστε στο ίδιο ψηφοδέλτιο;» ρώτησε χθες το πρωί ο Ανδρέας Σκαρτσιάρης τον Δημήτρη Βάλαρη στο κέντρο του Πύργου. Τι εννοούσε;

*Ακούω διάφορες φήμες περί γυναικείων ονομάτων για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, αλλά επί της ουσίας, μόνο η –εορτάζουσα χθες- Νίκη Κοκκαλιάρη είναι «κλειδωμένη».


Πολιτικολογίες

*Όλο και πιο κοντά στις εκλογές μάς φέρνει η χορήγηση έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς, οπότε η στήλη εκτιμά πως η πρώτη κάλπη θα στηθεί σίγουρα πριν από το Πάσχα. Για τη δεύτερη ας περιμένουμε λίγο, μπορεί να στη Σαρακοστή ή στην Πεντηκοστή.

*«Δεξιό» άνοιγμα έκανε στη χθεσινή του ομιλία στην Καστοριά ο Τσίπρας, ζητώντας από συντηρητικούς ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν, λέγοντας ότι η σημερινή ΝΔ δεν εκπροσωπεί τις παραδοσιακές αξίες του κόμματός τους. Σαν να κλείνει ξανά το… μάτι στους καραμανλικούς.

*Παρόμοια στρατηγική είχε ακολουθήσει και το 2015 με τον Σαμαρά, η οποία ψιλοέπιασε, αλλά τότε είχε πάρει και μέρος των κεντρώων, στους οποίους τώρα δείχνει πως έχει προβάδισμα ο Μητσοτάκης.

*Η ουσία είναι πως ο Τσίπρας ξεκίνησε την περιοδεία του από τον Βορρά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται από το 2019 να συγκεντρώσει ψήφους, με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος και να ανακτήσει δυνάμεις. Δύσκολο εγχείρημα αλλά στρατηγικά σωστό.

*Το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, εξαρτάται από το αν τελικά θα κατατεθεί τροπολογία για την απαγόρευση καθόδου της Χρυσής Αυγής ή του κόμματος Κασιδιάρη, που είναι το πιθανότερο. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι έξι θα είναι τα κόμματα που «παίζουν» για Βουλή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος