FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (07/07/2022)

Ημερομηνία: 07-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*«Σιγοψήνεται» η γυναικεία μεταγραφή από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία. Συζητήσεις έχουν γίνει, το κλίμα είναι καλό αλλά μένει να δούμε αν τελικά θα ευοδωθούν.
*Πληροφορούμαι ότι ο Βελόπουλος έχει εντοπίσει αυτόν που θέλει για το ψηφοδέλτιό του στην Ηλεία. Αν το πετύχει, θα πρόκειται για… «φονική» λύση για την Ελληνική Λύση.
*Τριγμούς έχει προκαλέσει η προ ημερών σύσκεψη των ΤΟΕΒ με τον Γιαννόπουλο. Μου είπε κάποιος ότι η σύσκεψη ήταν αποτέλεσμα δυσαρέσκειας προέδρων ΤΟΕΒ και αγροτών, επειδή πήγαν να διαμαρτυρηθούν στον ΓΟΕΒ για το νερό και δεν βρήκαν τον πρόεδρο και μετά πήγαν στο φράγμα του Φλόκα. Νομίζω ότι η Αποκεντρωμένη θα πρέπει να δώσει σύντομα λύση, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο.
*Ο άλλος έγραψε ότι τον στηρίζουν 150 μέλη του κόμματος, αλλά ποιοι είναι δεν μας λέει. Δύο τινά ισχύουν: ή δεν ισχύει ο αριθμός ή ντρέπονται που είναι υποστηρικτές του! Όποιο κι αν διαλέξετε, η σοβαρότητα του ισχυρισμού παραμένει ίδια.
*Σύσκεψη στην Πάτρα για τη σταφίδα θα έχει αύριο το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με στελέχη της Παναιγιαλείου και εκπροσώπους εμπόρων, προκειμένου να συμφωνηθεί κατώτερη τιμή.


Πολιτικολογίες

*Απόρησαν όσοι χθες άκουσαν τον Μητσοτάκη να λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αφού άπαντες έχουν προεξοφλήσει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Λέτε να μπλόφαρε τόσο πολύ ή να το εννοεί; Υπομονή, λογικά κατά τον Δεκαπενταύγουστο θα ξέρουμε.
*Ο Τσίπρας του απάντησε ότι πλέον δεν μπορεί να γίνει πιστευτή η εξάντληση της τετραετίας, αφού από την ίδια τα ΝΔ προκύπτουν διαρροές για εκλογές τον Σεπτέμβριο. Μένει να δούμε τελικά αν είναι μπλόφα όλο αυτό.
*Η δική μας πρόβλεψη θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των πυρκαγιών και τα ελληνοτουρκικά. Είχαμε ξαναγράψει για τέσσερις παραμέτρους: τουρισμός (του βγαίνει), ελληνοτουρκικά (προσώρας του βγαίνει) πανδημία (αρχίζει να χαλάει) και πυρκαγιές (χαλάει από νωρίς).
*Ο Βαρουφάκης είναι ο μόνος που θέλει διακαώς να ανοίξει η συζήτηση για το τι έγινε το 2015, για αυτό και ζητά επίμονα τη σύσταση εξεταστικής. Ξέρει πολύ καλά ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πάρει μεγάλη δημοσιότητα ο ίδιος και έτσι θα μπορέσει να αλιεύσει ψήφους και να διασφαλίσει την παρουσία του ΜΕΡΑ25 και στην επόμενη Βουλή.
*Να ξέρετε πάντως ότι αυτοί που έχουν φαγωθεί για εκλογές φέτος, είναι οι αυτοδιοικητικοί, αφού θέλουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην πέσουν όλα μαζί το 2023. Ειδικά όσοι αμφιταλαντεύονται για το πού θα πολιτευτούν, έμπλεξαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος