FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (07/04/2022)

Ημερομηνία: 07-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια


Πρωινές Αιχμές

*Δεν ξέρω αν προσέξατε την κοινή ανακοίνωση Κατσιφάρα-Σπηλιόπουλου για έναν δρόμο της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία βγήκε λίγες ημέρες μετά την περιοδεία Ανδρουλάκη στην Πάτρα και την οποία υπογράφουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα κι ο Κατσικόπουλος.

*Τυχαία δεν ήταν η κοινή ανακοίνωση. Οι πληροφορίες της στήλης κάνουν λόγο για έντονες ζυμώσεις μεταξύ των δύο παρατάξεων για σύμπραξη και κοινή κάθοδο στις περιφερειακές του 2023.

*Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής, αλλά με σιγουριά δεν μπορεί να απαντηθεί, διότι θα το καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό οι εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν. Δεν θα πόνταρα τα λεφτά μου στον Κατσιφάρα πάντως.

*Ο επί εννιαετία περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα, όπως και ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, που είναι πρόταση Λοβέρδου.



Πολιτικολογίες

*Οι δηλώσεις Βορίδη ότι η ΝΔ θα κυνηγήσει την αυτοδυναμία, προεξοφλούν ότι δεν πρόκειται ο Μητσοτάκης να συμπράξει σε κυβέρνηση με το σύστημα της απλής αναλογικής. Θα επιχειρήσει να πάρει αυτοδυναμία με την ενισχυμένη αναλογική κι ό,τι γίνει. Ο στόχος είναι το 33% στην πρώτη κάλπη και το 38% στη δεύτερη, αλλά δεν νομίζω πως τη δεδομένη στιγμή είναι κοντά στο 33% η ΝΔ.

*Απάντησε ο Ανδρουλάκης στον Τσίπρα για τα περί εκλογών και προοδευτικότητας, λέγοντάς του ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για εκλογές κι ότι δεν δέχεται μαθήματα από όσους συνεργάστηκαν με τον Καμμένο. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει και συνέχεια.

*Χθες ανακοινώθηκε η ίδρυση της Εθνικής Συμφωνίας από τον Μπογδάνο τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Θάνο Τζήμερο. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως κόμμα του φιλελεύθερου πατριωτισμού. Εγώ θα έλεγα ότι είναι βασισμένοι στις αρχές της Νέας Δεξιάς, έτσι όπως τη μάθαμε από τον Ρήγκαν και τη Θάτσερ. Εν ολίγοις αποκτήσαμε και ένα καθαρό νεοφιλελεύθερο κόμμα.

*Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν δημοσκοπικά θα κόψει από τη Νέα ΔΗμοκρατία, διότι οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι οι διαρροές είναι κυρίως προς Βελόπουλο και Κασιδιάρη και ότι μάλλον δεν υπάρχει χώρος για άλλο δεξιό κόμμα.

*Οι πρώτες εκτιμήσεις από τη σύνθεση του σώματος των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για καθαρή κυριαρχία των προεδρικών έναντι των υπολοίπων τάσεων. Επειδή όμως δεν τα έχω δει όλα τα ονόματα, θα περιμένω προτού το σχολιάσω με επισημότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος