FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (07/02/2022)

Ημερομηνία: 07-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Τη μερίδα του λέοντος πήρε το Παν/μιο Πατρών μεταξύ των περ/κών ιδρυμάτων στην πρόσφατη κατανομή των θέσεων μελών ΔΕΠ και πάλι δεν του φτάνουν του πρύτανη κ. Μπούρα, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του. Κρίμα που δεν έχουμε άλλο τμήμα στην Ηλεία να κλείσουμε να τον βοηθήσουμε, διότι με άλλα τμήματα –εκείνα που είχαν εννέα εισακτέους- δεν δείχνει το ίδιο αποφασισμένος να πάρει αποφάσεις.
*Για να τον βοηθήσω να ενισχύσει το Παν/μιο Πατρών, θα του πρότεινα να κλείσει μερικά τμήματα που οι φοιτητές τα απέρριψαν ως επιλογές, ώστε να ενισχύσει τα υπόλοιπα. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν το κάνει. Ποιος τον εμποδίζει;
*Από τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης Κατσιφάρα στην Ηλεία, τα δύο έχουν «κλειδώσει» την επιστροφή τους στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης.
* Όσοι έχετε αμφιβολίες για το τι θα κάνει ο Μπαλιούκος το2023, σας ενημερώνω πως θα κατέβει εκ νέου για δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι έχει κλείσει και «δυνατή» προσθήκη στο ψηφοδέλτιο.
*Νέα μέλη ορίστηκαν στο ΔΣ του «Ηλείου» μετά τις παραιτήσεις που υποβλήθηκαν. Στη θέση του κ.Πατρινού μπήκε ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Γεωργόπουλος, στη θέση της κ. Σταυροπούλου ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παναγιωτάρας, στη θέση της κ. Κανελλακοπούλου ο Γιάννης Βυθούλκας και στη θέση της κ.Λαβδα η Αθηνά Ντάβαρη και στη θέση της κ. Σκουτέρη η Αθηνά Μαντά.

Πολιτικολογίες


*Στον χορό της σεναριολογίας των πρόωρων εκλογών μπήκε και ο αθηναϊκός Τύπος, οπότε είδατε πως δεν θα σας γράφω αερολογίες αλλά μόνο επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Ο πρωθυπουργός κατά τον Απρίλιο –κορονοϊού επιτρέποντος- θα τα βάλει κάτω και θα είναι έτοιμος για όλα. Εγώ πλέον δίνω 40% πιθανότητες για εκλογές το φθινόπωρο.
*Το ότι το συνέδριο της ΝΔ θα γίνει 6-8 Μαΐου, ενισχύει τα σενάρια για εκλογές φέτος. Μην αποκλείετε να τις προκηρύξει ο Μητσοτάκης το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα για να αποκτήσει αέρα προεκλογικό. Δύσκολο το βλέπω πάντως για Μάιο-Ιούνιο. Η στήλη δίνει 40% για φθινόπωρο και 30% για άνοιξη του 2022 ή άνοιξη του 2023.
*Αν δείτε τη μεταπολιτευτική ιστορία, οι περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις είναι Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, διότι ο κόσμος είναι πιο χαλαρός λόγω καλοκαιριού και έχει καλύτερη διάθεση για να πάει για ψήφο. Δεν νομίζω πως ο Μητσοτάκης θα ρισκάρει έναν ακόμα χειμώνα με δυσκολίες για να κερδίσει λίγους μήνες στην πρωθυπουργία.
*Βγήκαν στο αντάρτικο τα στελέχη της «Ομπρέλας» στον ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτουν τις βασικές προτάσεις του Τσίπρα, δηλαδή εκλογή προέδρου και μελών κεντρικής επιτροπής από τη Βάση. Θεωρούν πως πρόκειται για παρωχημένα αρχηγικά πρότυπα που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα και θέλουν να συνεχίσει να εκλέγεται από το Συνέδριο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «όπως ισχύει στο 99% τουλάχιστον των Αριστερών, Πράσινων και Σοσιαλιστικών και ευρύτερα δημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη και όλο τον πλανήτη». Αιχμούλα…
*Υπάρχει κι άλλη μια αιχμή όμως, πιο ισχυρή. «“Ναι” σε ένα συνέδριο δημοκρατικού διαλόγου, με ανταλλαγή επιχειρημάτων. Κατηγορηματικά ‘’όχι’’ στην αθλιότητα των ύβρεων, της δίκης προθέσεων, των χαρακτηρισμών που δεν έχουν καμία απολύτως θέση σε ένα δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς» τονίζουν. Για ποιον λέτε ότι χτυπάει η… καμπάνα;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος