FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (06/09/2022)

Ημερομηνία: 06-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Εδέησε να δεχτεί σήμερα τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου ο Καρβέλης. Εγώ πιστεύω ότι θα τους πει «τώρα που σας βρήκα, δεν πάτε κι εσείς Αμαλιάδα για κάνα μήνα;»

*Περιμένω με ενδιαφέρον τη συζήτηση για τον ηλεκτροφωτισμό στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Πύργου, καθώς πρόκειται για ζήτημα με έντονη πολιτική και ιδεολογική διάσταση. Εκεί θα μετρηθούν το υπόβαθρο και η συγκρότηση όλων.

*Oνόματα γράφει και σβήνει ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, καθώς ετοιμάζει τον ανασχηματισμό του. Από τις επιλογές που θα κάνει, θα φανεί αν θα είναι ο τελευταίος και προεκλογικός ή θα αφήσει «παράθυρο» και για άλλες διορθώσεις μέσα στο 2023. *Δεν θα αργήσει η συζήτηση για την αυτοδιοίκηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Να ξέρετε πως ο Διονύσης Καλαματιανούς ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν ότι ειδικά στις περιφέρειες, οι επικεφαλής και τα σχήματα πρέπει να διαμορφωθούν από φέτος, όχι του χρόνου το καλοκαίρι.


Πολιτικολογίες

*Στον αστερισμό της ΔΕΘ κινούνται πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί, όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το μπαράζ υπονοουμένων από κυβερνητικά στελέχη για ενδεχόμενο αλλαγής εκλογικού νόμου. Καλή είναι η θεσμική συνέπεια, αλλά καλύτερος ο πειρασμός της ασφαλούς αυτοδυναμίας.

*Βέβαια, με το 27% που δίνει η Μetron Analysis, το οποίο άντε να γίνει 30-31% στην πρώτη κάλπη, δεν βλέπω πώς μπορεί να φτάσει στο 37% για να πάρει αυτοδυναμία των 155+ βουλευτών. Κι έχουμε χειμώνα με κρύο μπροστά μας. Υπομονή…

*Για τον ανασχηματισμό ουδείς μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα γίνει. Βλέπετε, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις κάποιους εννιά μήνες πριν από τις εκλογές, διότι θα υπάρξει γκρίνα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μειωμένες πιθανότητες νέου κυβερνητικού σχήματος.

*Ο σημαντικός πονοκέφαλος για το Μαξίμου ακούει στο όνομα Όλγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Τσιάρα για τη νέα Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία καταλογίζεται αντισημιτισμός, και από ό,τι καταλαβαίνω, θα συνεχίσει την παρεμβατική της δραστηριότητα.

*Κατά τον Νοέμβριο θα ξέρουμε οριστικά αν θα χάσει έδρα η Ηλεία. Αν πάμε πάντως στις τέσσερις, δεν ξέρω πώς θα γίνει η κατανομή. Στις περισσότερες τετραεδρικές είναι 3-1 συνήθως, αλλά σε νομούς όπου το ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος