FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (06/06/2022)

Ημερομηνία: 06-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Καταφτάνουν αύριο το πρωί στη Δυτική Αχαΐα στελέχη του υπουργείου Υποδομών με αφορμή τις ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής για τις επεμβάσεις οδικής ασφάλειας που υλοποιούνται στο πλαίσιο της εργολαβίας των 30 εκατ. ευρώ.
*«Ύποπτη» κινητικότητα έχει ανιχνεύσει στην όμορη Μεσσηνία ο Σάκης Μπαλιούκος σχετικά με τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς πιστεύει ότι ορισμένοι τοπικοί παράγοντες θέλουν να επαναληφθεί το 2009, τότε που Σαμαράς ως ΥΠΠΟ έβαλε… ρόδες στον ναό.
*Δεν νομίζω πάντως να περάσει ξανά κάτι τέτοιο, αφενός γιατί ο ναός αναστηλώνεται με πόρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και αφετέρου διότι η Μενδώνη είναι σοβαρή υπουργός και γενικώς σοβαρή πολιτικός.
*Έμμεση δικαίωση της πρόσφατης παρέμβασης Τζαβάρα ήταν η προχθεσινή πυροσβεστική άσκηση στην Ολυμπία, οπότε αναμείνατε για νέο γύρο!


Πολιτικολογίες

*Εμφανώς βελτιωμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε εύστοχα και στο ερώτημα περί συγκυβέρνησης και στο ζήτημα των οφειλών του κόμματος, ρίχνοντας «βέλη» προς τους πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννη Ραγκούση.
*Θετικά αξιολογείται και η… μοιρασιά που έκανε στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο, αφού δεν απέκλεισε καμία τάση. Αντιθέτως εκπροσωπούνται όλες οι «φυλές», ενώ συμμετέχουν και 11 γυναίκες. Νέος γραμματέας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, όπως αναμενόταν.
*Παρότι τους τελευταίους μήνες είχαν φουντώσει τα σενάρια αποχώρησης του Κώστα Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δε θα ορκιζόμουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σίγουρα. Από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού εγώ δεν έλαβα τέτοιο μήνυμα. Ίσα ίσα που έδειξε ότι θέλει να είναι και στην επόμενη Βουλή.
*Για τον Αντώνη Σαμαρά δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα. Ο Μεσσήνιος όχι μόνο θα είναι παρών και στην επόμενη Βουλή, αλλά αυτή τη φορά θα επιδιώξει να εκλέξει ακόμα περισσότερους βουλευτές της δικής του επιρροής. Δεν βλέπω να φέρνει ποτέ για ψήφιση τις διακρατικές συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία ο Μητσοτάκης…
*Διάφορες πηγές εντός ΣΥΡΙΖΑ μού επισήμαναν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανοιχτός στις πολιτικές προτάσεις, ακόμα κι αν αποκλίνουν από τις δικές του, αλλά δεν έχει σκοπό να ανεχθεί για καιρό ακόμα ανούσιες κόντρες και γκρίνια για την γκρίνια. Έχει αποφασίσει να επωμιστεί εκ νέου τον προεκλογικό αγώνα και ήδη συγκροτεί την επίλεκτη ομάδα του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος