FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (06/05/2022)

Ημερομηνία: 06-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Πληροφορούμαι ότι έχουν μεταβληθεί άρδην τα δεδομένα σχετικά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία, αφού η συγκρότησή του δεν είναι εύκολη διαδικασία. Τη δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα σίγουρη, ενώ στους άνδρες μόνο δύο είναι «κλειδωμένοι».
*Στη ΝΔ όπως τα ξέρετε, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Από τις διαθέσεις του Σκυλακάκη εξαρτάται η μία θέση. Για τις γυναίκες είναι λίγο θολή η κατάσταση, αλλά μία αλλαγή σε σχέση με το 2019 θα την έχουμε.
*Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επικεντρωθεί στις εσωκομματικές διαδικασίες και κυρίως στην ανάδειξη νέας κεντρικής επιτροπής. Μετά από αυτό θα επανεκκινήσουν οι διαδικασίες ψηφοδελτίου.
*Μου λένε φίλοι μου ότι στο ΠΑΣΟΚ της Αχαΐας διεκδικούν τη νομαρχιακή στελέχη με συμπάθειες στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ τους απάντησα ότι υπάρχουν και χειρότερα, να διεκδικούν μια νομαρχιακή δυνάμεις με συμπάθειες όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους ΑΝΕΛ.


Πολιτικολογίες

*Τις δημοσκοπήσεις μετά τα χθεσινά μέτρα θα περιμένει ο πρωθυπουργός για να αποφασίσει τι θα κάνει. Αρκετοί μου λένε ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2023, αλλά η αίσθηση της στήλης είναι πως όλες οι κινήσεις δείχνουν στρατηγική φθινοπώρου.
*ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι το νέο όνομα του κόμματος, αφού εκεί καταλήγουν όλες οι πληροφορίες. Και ΠΑΣΟΚ για να πατήσουμε στο συναίσθημα και ΚΙΝΑΛ ως ένδειξη σεβασμού προς τη Φώφη Γεννηματά.
*Δεν ξέρω πόσοι παρακολουθείτε την πορεία της πανδημίας, αλλά η στήλη ενημερώνεται καθημερινά. Οι διασωληνωμένοι καθημερινά μειώνονται κατά 5-10, έχοντας φτάσει στους 224. Σύντομα θα πέσουν κάτω από του 200, δίνοντας μεγάλη ανάσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
*Η συνεργασία του Μελανσόν με τους Γάλλους σοσιαλιστές στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα επηρεάσει και το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, παρότι οι αναντιστοιχίες δεν είναι σαφείς. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα το χρησιμοποιήσουν για να στριμώξουν το ΠΑΣΟΚ και στο ΠΑΣΟΚ θα θυμίσουν τις δηλώσεις Μελανσόν για τον Τσίπρα.
*Σε… σκληρό ροκ κινείται το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου. Παρότι πρόκειται για κομματική διαδικασία, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τη μετατρέψει σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να πάνε στην κάλπη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος