FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (04/05/2022)

Ημερομηνία: 04-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Επιτυχημένη οργανωτικά η επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία. Αντικειμενικά, έκαναν καλή δουλειά ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός και ο Συντονιστής της ΝΕ Ηλείας, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, στην κινητοποίηση.

*Στην περιοδεία εμφανίστηκαν και παλιά και νέα στελέχη, καθώς και οι φερόμενοι ως υποψήφιοι βουλευτές (Παπαηλιού, Παναγιωτόπουλος, Φωτόπουλος, κ.ά.) Αυτονόητη και η παρουσία Μπαλαούρα, ο οποίος το περασμένο τριήμερο είχε συναντήσεις στην Ηλεία.

*Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του βουλευτή και πρώην ΥΠΑΑΤ Σταύρου Αραχωβίτη στα Σαβάλια, ο οποίος ανέλαβε το κύριο βάρος του συντονισμού της συζήτησης, αφού τους ήξερε όλους με το μικρό τους όνομα!

*Την ώρα πάντως που ο Τσίπρας τα έλεγε με τον Αντωνακόπουλο, σε κοντινό καφέ συζητούσαν ο Γαβριλής Λιατσής με τον Δημήτρη Μεσσαλά και στη συνέχεια με τον Τάκη Δημητρουλόπουλο. Λίγα μέτρα μακρύτερα, αλλά σε άλλη παρέα, ήταν ο Παναγιώτης Μπράμος, ενώ περαστικός ήταν και ο Νώντας Κυριαζής.


Πολιτικολογίες

*Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, ξεκάθαρη και στοχεύει στο κέντρο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα εντείνει τις επαφές του με τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, με στόχο να επικρατήσει στον κεντρώο χώρο, που παραδοσιακά βγάζει κυβέρνηση.

*Σε δεύτερο πλάνο θα συνεχίσει τις «επιθέσεις φιλίας» προς τον Ανδρουλάκη, για να τον αναγκάσει να πάρει θέση για το ποιον θέλει για πιθανή μετεκλογική συνεργασία. Το ότι προχθές για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε εμμέσως εκλογές, το βλέπουν θετικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

*Για αυτό το λόγο, ορισμένοι εντός ΣΥΡΙΖΑ απόρησαν –μη σας πω ότι ενοχλήθηκαν- με τον Τσακαλώτο, ο οποίος αποφάσισε να συγκρουστεί με τον Ανδρουλάκη για… τον Μακρόν και τον Μελανσόν και ποιος είναι πιο προοδευτικός ή λιγότερο νεοφιλελεύθερος.

*Αποτελεσματική λύση για την τιμή του ρεύματος έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να την εφαρμόσει μέσα στο καλοκαίρι. Αν βρει τρόπο να ξεφουσκώσουν οι λογαριασμοί, ετοιμαστείτε για κάλπες το φθινόπωρο.

*Αμφίθυμος ο Βορίδης για το αν πρέπει να μεταφερθούν οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης από τον Οκτώβριο του 2023 τον Μάιο του 2024. Οι μισοί αιρετοί του λένε να το κάνει, οι άλλοι μισοί να το αφήσει όπως είναι. Προς το παρόν δεν το ακουμπάει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος