FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (03/06/2022)

Ημερομηνία: 03-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Αποφασισμένος να δώσει λύση στα δημόσια έργα που έχουν «κολλήσει» λόγω του ενεργειακού είναι ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, για αυτό και θα εντείνει τις επαφές του το επόμενο διάστημα, ώστε να ξεμπλοκάρουν.
*Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία για τη συνάντηση της Δευτέρας στην Αθήνα, η οποία -από όσο έμαθα- αφορά το ευαίσθητο ζήτημα των Ρομά. Το οργανωτικό το «τρέχει» η… ατμομηχανή του δήμου Πύργου, Γιώργος Καραστέργιος.
*Όποιος διάβασε την –ομολογουμένως σκληρή- επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Χάρη Σπηλιόπουλου, θα αντιλήφθηκε ότι επαναλαμβάνει δυο τρεις φορές μια συγκεκριμένη φράση: πολιτική ηθική.
*Από τα συμφραζόμενα προκύπτει πάντως ότι οι μεταγραφές στον πρόσφατο ανασχηματισμό στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας δεν αθροίζουν μόνο, αλλά αφαιρούν. Το θέμα όμως δεν είναι η ανεξαρτητοποίηση του Χάρη Σπηλιόπουλου, αλλά τι θα πράξει ο ίδιος το 2023.


Πολιτικολογίες

*Αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα στο κόμμα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη στο Newsbomb.gr, πρότεινε στις εσωκομματικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων και να αυτοκαταργηθούν κι ότι δεν τις αναγνωρίζει πλέον, διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την κακώς εννοούμενη δημοκρατία».
*Θα έχει ενδιαφέρον αν θα σηκώσει κάποιος το γάντι τώρα, διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως κουράστηκε από τη διαρκή γκρίνια και αμφισβήτηση των επιλογών του, αφού κάθε τέτοια φωνή γίνεται «σημαία» από τα αντίπαλα κόμματα.
*Προσεκτικός αλλά με διακριτικές αποστάσεις από τον Μητσοτάκη ήταν ο Κώστας Καραμανλής στην προχθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση γυναικών στο Μέγαρο Μουσικής. Μόλις μία εβδομάσα μετά το πρωθυπουργικό ταξίδι στις ΗΠΑ, ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε μεταξύ άλλων κριτική στις ΗΠΑ ότι δεν πολυθέλουν να σταματήσει ο ρωσοουκρανικός πόλεμος.
*Καταδίκασε μεν απερίφραστα τη ρωσική εισβολή, αλλά άσκησε κριτική και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι «αυτοπεριορίζεται σε παθητικό θεατή στις παγκόσμιες εξελίξεις» και ότι υποφέρει από την αδυναμία «ανολοκλήρωτης ολοκλήρωσης».
*Εγώ πάντως αν ήμουν Μητσοτάκης, θα προβληματιζόμουν από το πνεύμα της ομιλίας, διότι είχε προηγηθεί και το… δεξιό μανιφέστο Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν νομίζω πάντως ότι ο πρωθυπουργός έχει σκοπό να αλλάξει κάτι στη μέχρι τώρα στρατηγική του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος