FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (03/05/2022)

Ημερομηνία: 03-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ενδιαφέρουσα συνάντηση μαθαίνω ότι είχαμε προ ημερών, μεταξύ βουλευτή του νομού και δημάρχου μεγάλης πόλης της Ηλείας. «Προξενητής» ένας εκ των αντιδημάρχων, ο οποίος άνοιξε τον δίαυλο επικοινωνίας και ήταν παρών στη συνάντηση.
*Έχω χάσει το μέτρημα με τις επισκέψεις του Τσίπρα στην Ηλεία από το 2019, για αυτό και άρχισα να ρωτάω αν προτίθεται να είναι στο ψηφοδέλτιο του νομού στις ερχόμενες εκλογές, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
*«Κλειδωμένες» είναι οι περισσότερες υποψηφιότητες για τη νέα νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της Ηλείας. Σημειώστε ονόματα: Σταύρος Δανιελιάν, Θοδωρής Συναδινός, Γιάννης Κανελλόπουλος, Γιώργος Μπακογιάννης, Κώστας Κριετσιώτης, Φανή Μαρτζάκλη, Άκης Nτούγκας.
*Κλειδωμένοι θα πρέπει επίσης να θεωρούνται οι: Δημήτρης Βάλαρης, Βασίλης Φάμελος, Χαρά Αλτούνη, Πέτρος Γιαννακόπουλος και Δήμητρα Ζαφειροπούλου. Κάλπες την ερχόμενη Κυριακή.


Πολιτικολογίες

*Αν προσέξατε τα μέιλ που στέλνουν από το ΠΑΣΟΚ, έχουν ως αποστολέα το «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ». Aυτό σημαίνει ότι στο επικείμενο συνέδριο θα επιστρέψει το brand ΠΑΣΟΚ στο όνομα. Το ΚΙΝΑΛ θα παραμείνει ως παρακαταθήκη της Φώφης αντί του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
*Καιρό έχουμε να δούμε δημοσκοπήσεις από μεγάλες εταιρείες του χώρου και αρχίζω να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά ή κάτι δεν είναι όπως ήταν πριν από μερικούς μήνες. Θα συνεχίσω να κάνω υπομονή ελπίζοντας ότι μέσα στον Μάιο θα έχουμε ένα γκάλοπ για να συζητάμε.
*Οι Γάλλοι Οικολόγοι συμφώνησαν να συνεργαστούν με τον Μελανσόν στις επόμενες προεδρικές εκλογές, οπότε δεν αποκλείεται να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους-Πράσινους. Πιστεύω όμως ότι αυτό θα γίνει μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης.
*Η κατσάδα του Μητσοτάκη στους υπουργούς στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο δείχνει ότι οι περισσότεροι ήδη σκέφτονται τη μάχη του σταυρού. Αν δεν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, μας μένει ένα τρίμηνο δουλειάς, αφού με το που θα μπει το νέο έτος, όλοι θα σκέφτονται τις εκλογές.
*Όλος ο καλός ο κόσμος στο μνημόσυνο του Κων/νου Καραμανλή. Ανάμεσα σε Σαμαρά και Παυλόπουλο ήταν ο Κώστας Καραμανλής, αλλά δεν κατάφερα να μάθω ποιος (δε) μίλησε και με ποιον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος