FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (03/02/2022)

Ημερομηνία: 03-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Στο Δημοτικό Κτίριο Βαρθολομιού θα στεγαστεί η υπό ίδρυση ΔΕΥΑ του δήμου Πηνειού. Την πρόταση του δημάρχου αποδέχθηκε και ο επικ. Της μείζονος μειοψηφίας, Σάκης Γεωργόπουλος, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να διαφωνεί με την ίδρυση της ΔΕΥΑ.
*Άμισθος σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής του δήμου Πηνειού ορίστηκε ο Φώτης Αλεξόπουλος του Νικολάου, ο οποίος θα συνεπικουρεί τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης.
*Ο Παναγιώτης Μπράμος ήταν ο μοναδικός περ/κός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, που παρακολούθησε υπομονετικά όλη σχεδόν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας την περασμένη Δευτέρα.
*Ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον Πύργο στο πλαίσιο των εορτασμών του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στις 10 του μηνός. Να δούμε τι νέα θα μας φέρει σχετικά με την αυτοδιοίκηση.

 

Πολιτικολογίες


*Με τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ θεωρώ ότι δεν το χάνω το στοίχημα που είχα βάλει με τον Μητσοτάκη για τις εκλογές. Μου φαίνεται απίθανο να μη διεξαχθούν φέτος, είτε Μάιο-Ιούνιο είτε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Έχω επίσης την εντύπωση ότι ως τότε θα ανακοινωθούν κι άλλες παροχές.
*H πανδημία όμως δεν υποχωρεί με τον ρυθμό που περιμένει ο Πλεύρης, γιατί μπορεί οι διασωληνωμένοι να μειώθηκαν κατά 100 περίπου μέσα σε μία εβδομάδα, όμως δεν βλέπω να υποχωρούν σε λιγότερους από 500. Η επιθυμία της κυβέρνησης θα ήταν να φτάσουν τους 400, αριθμός που θεωρείται διαχειρίσιμος και μειώνει τη θνητότητα.
*Ο βασικός στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να… κηρύξει την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων μέσα στη Σαρακοστή, αφού Απόκριες είναι δύσκολο να επιτρέψει, με απώτερο στόχο ένα «ελεύθερο» Πάσχα και ταυτόχρονη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Δύσκολη εξίσωση, δεν τη βλέπω να βγαίνει, αλλά ας περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει ο Κουτσοφλέβαρος.
*Φουντώνουν οι επιθέσεις του αθηναϊκού Τύπου στον Ανδρουλάκη, διότι μάλλον τον περίμεναν φιλοκυβερνητικό. Δεν κατάλαβαν πως αν το ΚΙΝΑΛ ήθελε τέτοιον αρχηγό, θα είχε ψηφίσει Λοβέρδο. Επίσης, αν ήθελε φιλοΣΥΡΙΖΑ αρχηγό, θα ψήφιζε ΓΑΠ. Ακόμα να αντιληφθούν για ποιους λόγους εκλέχθηκε ο Ανδρουλάκης;
*Απορρίπτει τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα ο Σκυλακάκης, διότι θεωρεί πως είναι μέτρο ευνοϊκό για τους πλούσιους και ότι τα φτωχά νοικοκυριά χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο. Υπουργέ μου, φτωχοί είναι κι αυτοί που πάνε στη δουλειά τους με το 500αράκι και βάζουν 10 ευρώ βενζίνη ίσα για να φτάσουν. Οι πλούσιοι, και τρία ευρώ να πάει η βενζίνη, έχουν χρήμα να βάλουν. Θα προτιμούσα το επιχείρημα ότι είναι αντι-οικολογική η μείωση παρά αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος