FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (03/01/2023)

Ημερομηνία: 03-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Συζήτηση περί αυτοδιοίκησης είχαν χθες το μεσημέρι στο Nostro café στον Πύργο ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τον γεωπόνο και πρώην αντινομάρχη Ηλείας, Νίκο Μιχαλόπουλο.

*Αμφότεροι δημοτικοί σύμβουλοι Ήλιδας, πρωτοκλασάτοι βάσει ψήφων αλλά σε διαφορετικές παρατάξεις. Εσχάτως φαίνεται να συζητούν το ενδεχόμενο συγκρότησης νέου συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον δήμο Ήλιδας.

*Το ότι η Αιτωλοακαρνανία διατήρησε τις επτά έδρες, μειώνει αισθητά τις πιθανότητες για Θάνο Μωραΐτη υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Προς το παρόν θα ασχοληθεί με τη διατήρηση της έδρας του, οπότε… ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

*Δούρειους Ίππους χαρακτήρισε τον Νώντα Κυριαζή και τον Ανδρέα Βγενόπουλο ο Τάκης Αντωνακόπουλος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, δείχνοντας ότι η ρήξη με αμφότερους είναι οριστική.  


Πολιτικολογίες

*Προσπάθησε να αποσπάσει ημερομηνία εκλογών ο Κουτσούμπας από τον  Μητσοτάκη και κάτι πέτυχε. Όπως φάνηκε από τον διάλογό τους, η πρώτη κάλπη είναι τον Απρίλιο και λογικά πριν από το Πάσχα, όπως σας έχω γράψει αρκετές φορές.

*Ο γ.γ. του ΚΚΕ χθες τα έβαλε με τον Τσίπρα, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενος μετεκλογικής συνεργασίας υπό τον τίτλο «προοδευτική κυβέρνηση». Ο Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι αυτά είναι κόλπα παλιά και γνωστά από την εποχή του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80.

*Η Λαϊκή Ενότητα προτείνει συνεργασία με το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Θα τους… περάσει κι αυτούς ένα χεράκι ο Κουτσούμπας όταν έρθει η ώρα τους. Για τον Βαρουφάκη δεν αποκλείω να προκύψει κάποιου είδους συνεργασία, διότι υπάρχει ο κοινός στόχος της κοινοβουλευτικής παρουσίας.

*Στη Νέα Δημοκρατία περιμένουν μέσα στον Ιανουάριο να μάθουν και τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή για τις ερχόμενες εκλογές. Στο Μαξίμου θα τον ήθελαν παρόντα εκ νέου, αλλά η γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει πως ο πρώην πρωθυπουργός μάλλον έχει αποφασίσει να μην είναι στην επόμενη Βουλή.

*Tελικά η Αχαΐα βγαίνει η πιο ευνοημένη περιφερειακή ενότητα, αφού κέρδισε μία έδρα και πήγε στις εννιά. Ποιος θα την πάρει στην κατανομή, δεν ξέρω, αλλά σίγουρα το ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται. Μη δείτε και τον Κατσιφάρα να ενδιαφέρεται ξανά για το ψηφοδέλτιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος