FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (02/06/2022)

Ημερομηνία: 02-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Το συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε χθες: μερίδιο στη δεξιά «πίτα» του δήμου Πύργου διεκδικεί και ο Στάθης Καννής. «Κλειδωμένη» θα πρέπει να θεωρείται η συνεργασία του με τον Θεόδωρο Κόρδα, ενώ συζητήσεις γίνονται και με άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν σε δεξιόστροφα ψηφοδέλτια.
*Λάβετε υπόψη ότι ο Κώστας Νικολούτσος δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το τι θα κάνει το 2023, αλλά οι μέχρι τώρα κινήσεις του δεν μαρτυρούν ισχυρή προθυμία νέας διεκδίκησης του δήμου. Eπομένως, οι σύμβουλοί του θα… μαγειρέψουν πριν πεινάσουν.
*Ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πύργου. Εγώ θα το θέσω διαφορετικά: Δεδομένης της αποχώρησης Καράμπελα, το κρίσιμο ερώτημα είναι ένα: σε ποιο ψηφοδέλτιο θα είναι υποψήφιος ο Θοδωρής Ντοάς;
*Συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών και για την αυτοδιοίκηση είχαν προχθές αργά το βράδυ σε μπαρ της κεντρικής πλατείας Πύργου ο Λευτέρης Βαρουξής με τον Νίκο Κοροβέση.
*Η Ντόρα αρνήθηκε να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οπότε αυτή η εξέλιξη αυξάνει τις πιθανότητες παρουσίας του Σκυλακάκη σε αυτό.


Πολιτικολογίες

*Διάβασα στην κυριακάτικη Καθημερινή ότι ο Eυρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, σε επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα αλλά προκρίνει το μέτρο του fuel pass ή κάτι παρόμοιο με κουπόνια ενίσχυσης. Πολύ κομουνιστής μάς βγήκε ο Ιταλός.
*Κι έχουν μείνει τώρα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως άλλοι φιλελεύθεροι, να υπερασπίζονται τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μπας και πέσει η τιμή από τα 2,30 ευρώ το λίτρο. Θα πέσει ποδαράτο και ποδήλατο το καλοκαίρι για την παραλία.
*Μια ενδιαφέρουσα πολιτική άποψη διαβάζω τον τελευταίο καιρό στην αριστερή εφημερίδα «Εποχή» σχετικά με την εκλογική στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με αυτήν την άποψη, το κεντρώο κοινό έχει «δεξιοποιηθεί» και θα ψηφίσει τουλάχιστον άλλη μια φορά ΝΔ, οπότε τζάμπα παλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση ο Τσίπρας.
*Η εναλλακτική πρόταση των στελεχών που την εκφράζουν –κυρίως από την «Ομπρέλα- είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί προς τα αριστερά, με το σκεπτικό ότι οι μεγάλες εκλογικές απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα προέρχονται από αριστερούς ψηφοφόρους.
*Δεν ξέρω ποια πρόταση είναι πιο ορθή, αφού όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Αλλά αν σκεφτούμε το 3% του Βαρουφάκη και κάτι «ψιλά» σε Λαϊκή Ενότητα κλπ, μια λογική την έχει αυτή η άποψη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος