FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (01/04/2022)

Ημερομηνία: 01-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Στη χθεσινή του ανακοίνωση για την Πατρών-Πύργου ο Κατσιφάρας έκανε λόγο για «υπουργούς της ΝΔ» που απένταξαν το έργο το 2013. Μάλλον δεν θυμάται καλά, γιατί ο υπουργός ήταν ΠΑΣΟΚ και λεγόταν Χρυσοχοΐδης και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσαν.
*Αν κάποιος διαβάσει την ανακοίνωση του Κατσιφάρα το 2015 για την Πατρών-Πύργου, θα διαπιστώσει υπερασπιστική γραμμή για τον Χρυσοχοΐδη και για την επιλογή του να δημοπρατήσει το έργο ως δημόσιο τότε. Τώρα άλλαξε γραμμή, αλλά οφείλει να ξέρει πως η αξιοπιστία στην πολιτική είναι σημαντικό στοιχείο.
*Ενδιαφέρον «πηγαδάκι» έστησαν χθες στο Γεράκι Τζαβάρας, Λιατσής και Λευτέρης Βαρουξής. Η συζήτηση είχε απ’ όλα, από αυτοδιοίκηση μέχρι κεντρική πολιτική σκηνή.
*Ανάποδες πήρε ο Φαρμάκης στην προχθεσινή σύσκεψη που οργάνωσαν στην Πάτρα ο Αμυράς και ο Τουρνάς για την Πολιτική Προστασία. Δε φτάνει που τον αγνόησαν επιδεικτικά στη σύσκεψη, του έστειλαν και ένα χαρτί ζητώντας του να καθαρίσει σε 15 μέρες όλο το δίκτυο, χωρίς να του προβλέψουν ανάλογες πιστώσεις.
*Για ποιο κομματικό στέλεχος της Ηλείας χτυπάει λίαν συντόμως η… καμπάνα του πειθαρχικού;


Πολιτικολογίες

*Δεν έχασε ευκαιρία ο Τσίπρας και κατέθεσε την πρότασή του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τονίζοντας ότι το δίλημμα θα είναι «Μητσοτάκης ή σταθερότητα» στις επόμενες εκλογές, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το συνέχισε βέβαια, λέγοντας ότι και ο Ανδρουλάκης αποκλείεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, οπότε τι μένει;
*Ο Ανδρουλάκης απάντησε έξυπνα στον Μητσοτάκη και στον Τσίπρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όποιος θέλει συνεργασία, να την επιδιώξει από τις πρώτες εκλογές και όχι με τις δεύτερες και την καβάτζα του μπόνους. «Η πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν είναι τυπική διαδικασία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
*Όλα αυτά βέβαια έχουν νόημα μόνο αφού έχουμε καθαρή εικόνα για τα ποσοστά των τριών κομμάτων. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η μεταξύ τους διαφορά, αφού όποιος χάσει από τον από πάνω του με 8 μονάδες (και πάνω), ένα προβληματάκι θα το έχει.

*Ο Βενιζέλος πάντως χτύπησε ηχηρό «καμπανάκι» σημειώνοντας ότι το πολιτικό μείγμα είναι εύφλεκτο: Πληθωρισμός, πρωτογενές έλλειμμα, προφανώς και δημοσιονομικό έλλειμμα, επιβράδυνση της ανάπτυξης, προβλήματα ενδεχομένως με τις ξένες επενδύσεις, αβεβαιότητα, κάμψη της κατανάλωσης λόγω της αβεβαιότητας.
*Σε όλα αυτά προσθέστε και την πανδημία, που δεν λέει να υποχωρήσει με τίποτα. Στους 351 χθες οι διασωληνωμένοι, οπότε δεν παίρνω κι όρκο ότι το Πάσχα θα είναι τελείως ελεύθερο από περιορισμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος