FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

*Γκάλοπ διενεργεί η Pulse στην Ηλεία, μόνο που με μπέρδεψε. Κάποιους τους ρώτησε για Περιφέρεια και κυρίως αξιολογικές ερωτήσεις για τον Φαρμάκη και κάποιους άλλους για υποψήφιους βουλευτές. Εδώ έχουμε εκπληξούλα, γιατί είχαν μέσα το όνομα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρη Δημητρουλόπουλου. Μυστήρια πράγματα.

*H Λίλα Μπίκου είναι ένα από τα ονόματα που «παίζουν» για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι υποψήφια βουλευτής.

*Επειδή θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα, να κάνουμε μια επανάληψη: Γιάννης Παπαδημητρίου νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και στη θέση του με πιο αναβαθμισμένο ρόλο αντιδημάρχου ο Αργυρόπουλος ο «μικρός».

*Πληροφορούμαι πως ο Αβραμόπουλος δηλώνει διαθέσιμος για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει την τελική έγκριση από το Μαξίμου. Λογικά θα του τη δώσουν, αλλά η στάση αυτή δείχνει πως δεν… τον πολυθέλουν βουλευτή.

*Να ξέρετε, πάντως, ότι αν τελικά επισημοποιηθεί η κάθοδός του, ήδη ορισμένα «γαλάζια» στελέχη του νομού έχουν αποφασίσει να τον στηρίξουν. Ποιος υποψήφιος θα αποδυναμωθεί, μη με ρωτάτε. Αυτά θα φανούν στην πράξη.

*Από όλα όσα είπε για τον Νώντα ο Τάκης, εγώ κατάλαβα το εξής: δεν του χρεώνει ότι διαφώνησε και ήρθε σε ρήξη μαζί του (δεν είναι ο μόνος άλλωστε). Του χρεώνει ότι συνέπραξε παρασκηνιακά με μερίδα της αντιπολίτευσης ως πρόεδρος, αντί να λειτουργήσει αμερόληπτα προτού παραιτηθεί.

*O ηλειακής καταγωγής (από τον Άγιο Γεώργιο Πύργου) Αστυνομικός Διευθυντής και μέχρι πρότινος βοηθός του Απ. Μαρτζάκλη στη Δυτική Ελλάδα, Γιώργος Σωτηρόπουλος, αναλαμβάνει το «τιμόνι» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Καλορίζικος και καλοστέριωτος.

*Πρώτα ανοίγουμε τη Γραμματική για να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους χρονικούς συνδέσμους από τις τοπικές προθέσεις. Μετά ανοίγουμε κάποιο λεξικό ή διαβάζουμε ένα βιβλίο του Καρκαβίτσα (αν ξέρουμε ποιος είναι), για να δούμε πώς γράφονται σωστά οι λόγιες εκφράσεις και μετά επιχειρούμε να γράψουμε σχόλιο. Ειδάλλως γινόμαστε περίγελος για την αγραμματοσύνη και την ημιμάθειά μας. Αυτά παθαίνει όποιος ξέρει μόνο να βρίζει, διότι η μόρφωση –δυστυχώς για κάποιους αλαζόνες– δεν είναι εξαγοράσιμη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος