FOLLOW US: facebook twitter

Προγραμματική για την ύδρευση Σμίλα, Φλόκα και Λάλα

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:

-Μεταξύ του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της τοπικής ΔΕΥΑ

Προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας υπέγραψε η τοπική ΔΕΥΑ για την ομαλή εκτέλεση του έργου της αντικατάστασης και του εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης των οικισμών Σμίλα, Πουρναρίου, Φλόκα, Λάλα και Μηλεών, προϋπολογισμού 249.600 ευρώ.

Δεδομένου ότι η ΔΕΥΑ δεν διαθέτει επαρκή συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία και ως εκ τούτου δεν διαθέτει την αναγκαία για την επίβλεψη του έργου στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας), δενμπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της Διοικητικής / Οργανωτικής και Επιχειρησιακής επάρκειας (ικανότητας) για την ένταξη στο σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικώ.

Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας και είναι σε θέση να υποστηρίξει τη Δ.Ε.Υ.Α. στην ορθή υλοποίηση του έργου.

Η συνεργασία μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου θα διευρυνθεί και ενισχυθεί όπου και εάν κριθεί αναγκαίο με την συνδρομή τεχνικής υποστήριξης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αναλαμβάνει διά της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, να ασκήσει το ρόλο της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) υπηρεσίας για την εν λόγω πράξη, τόσο στη διάρκεια της ανάθεσης της σύμβασης σε ανάδοχο όσο και στην παρακολούθηση και διοίκηση της σύμβασης (επίβλεψη του έργου). Επίσης αναλαμβάνει έναντι της διαχειριστικής αρχής για τη συγχρηματοδοτούμενη πράξη την ευθύνη της υλοποίησης του έργου (εργολαβία) της εκτέλεσης της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος η ανάθεση της σύμβασης και η υλοποίηση της πράξης, θα παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση στα στελέχη της Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περ/ντος & Πολεοδομίας. Επίσης θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας των αρμόδιων οργάνων της αναθέτουσας αρχής, τόσο για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας όσο και την υπογραφή συμβάσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος