FOLLOW US: facebook twitter

Προγράμματα για νέους επιστήμονες

Ημερομηνία: 19-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ακόμη δύο κυβερνητικές ενέργειες που  στοχεύουν στην άρση της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σήμερα  η προκήρυξη του  προγράμματος για 5.500 ανέργους που θα εργαστούν σε υπουργεία και δημόσιους φορείς. Πρόκειται αποκλειστικά για πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ ηλικίας έως 29 ετών που θα απασχοληθούν για 12 μήνες στον δημόσιο τομέα με καλές αμοιβές.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα καθώς ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανακοπή της φυγής των επιστημόνων και των νέων αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό

Οι μισθοί, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, θα κυμαίνονται από 990 ευρώ μικτά έως και 1.040 ευρώ, ενώ προβλέπονται πρόσθετα επιδόματα για όσους έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ή διδακτορικό, όπως και για εφημερίες κ.λπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα και κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών θα λαμβάνει μικτές αποδοχές ύψους 1.140 ευρώ.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος, που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, προβλέπεται να ανέλθει συνολικά στο ποσό των 90 εκατ. ευρώ και οι θέσεις στις 5.500. Ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, καλύπτει τόσο τις ακαθάριστες αποδοχές (εισφορές ασφαλισμένου και καθαρές αμοιβές) των ωφελουμένωνόσο και τις ασφαλιστικές-εργοδοτικές εισφορές του φορέα υποδοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος