FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα χρηματοδότησης 100% για επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων: 286.000 ευρώ για τον δήμο Πύργου και 53.700 ευρώ για το δήμο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:

Σε νέο πρόγραμμα 100% χρηματοδότησης των δήμων  με αντικείμενο την «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» που έχει σαν στόχο την βελτίωση των υποδομών της Α/βαθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης, συγκαταλέγονται οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Με βάση την πρόσκληση υποβολής προτάσεων ο δήμος Πύργου χρηματοδοτείται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών με  268.000,00 € και ο  Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 53.700,00 €.  Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δήμων. Η παράταση δίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία συντήρησης των σχολικών κτιρίων των δύο δήμων καθώς οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν:

-Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων
χώρων.

-Συναφείς δράσεις (ενδεικτικά αναφέρονται) :

Κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών στον χώρο του σχολείου

-Παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και πρόσβαση στα σχολικά κτίρια, ήτοι διαγραμμίσεις οδών, τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος και εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων και πινακίδων σήμανσης.

Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες των δράσεων που αφορούν στη συνολική ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων. Επιπλέον, δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες των δράσεων που εμπίπτουν στην άσκηση των αρμοδιοτήτων των σχολικών επιτροπών.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό σχολικά κτίρια των δύο δήμων τα οποία παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα και να δημιουργήσει νέες υποδομές προς όφελος των μαθητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος