FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση ενός μήνα στις αιτήσεις του προγράμματος «Γέφυρα»

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:

Την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην α’ κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, παρατείνει κατά ένα μήνα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα οι πληττόμενοι δανειολήπτες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

Σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνει ότι το πρόγραμμα «αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών» και αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε!»

«Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ και συμπληρώνει:  «Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις».

Έφη Αχτσιόγλου: Πότε αποφασίστηκε να γίνει υπουργός Εργασίας - Ειδήσεις

“Στον αέρα η πρώτη κατοικία”

Σχολιάζοντας το θέμα η Εφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε: «Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα ανακοίνωσε την παράταση για έναν μήνα των αιτήσεων για το πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”. Κάνοντας ότι δεν βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο δεν ανέφερε λέξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο λόγος είναι απλός και κυνικός: Διότι κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στη χώρα. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πολλάκις με στόμφο αυτή την προστασία έως 31/12/2020, ουδέποτε νομοθέτησε κάποια σχετική ρύθμιση με αποτέλεσμα ήδη να πραγματοποιούνται κανονικά πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Μάλιστα, σχετική τροπολογία για οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., απορρίφθηκε ασυζητητί από τη ΝΔ. Το πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” δεν συνιστά πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας,παρά προσωρινή επιδότηση των πληγέντων από τον κορονοϊό. Η διαφήμιση προγραμμάτων που δεν έχουν σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και οι άνευ αντικειμένου στομφώδεις διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν να θολώσουν τα νερά της ωμής πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες της χώρας, την ώρα που πλήττονται από την ακραία υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος