FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Δήμου Πύργου: Έχουν «φροντιστεί» περισσότερα από 50 αδέσποτα

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Τουλάχιστον 50 αδέσποτα σκυλάκια του Πύργου έχουν ήδη εμβολιαστεί, στειρωθεί και αποπαρασιτωθεί από την αρμόδια Κτηνίατρο του προγράμματος Δήμητρα Λέκκα.
Εμβολιασμοί, στειρώσεις, αποπαρασίτωση και καταγραφή με το Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων Δήμου Πύργου

Μια αξιόλογη προσπάθεια, που δεν είναι ευρέως γνωστή, εφαρμόζεται και μάλιστα ολοκληρωμένα στο Δήμο Πύργου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Εδώ και μερικούς μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2018, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μπόμπορη, το «Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Δήμου Πύργου» που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και αφορά τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση αλλά και την καταγραφή και τοποθέτηση μικροτσίπ στα Μητρώα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αδέσποτων ζώων που περισυλλέγονται κατόπιν αιτήσεως δημοτών. Τα αδέσποτα, παραλαμβάνονται με ειδικό αυτοκίνητο από την αρμόδια Κτηνίατρο Δήμητρα Λέκκα, φροντίζονται και μόλις ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες –προαναφερόμενες- διαδικασίες, ή απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον όπως ορίζει ο Νόμος ή υιοθετούνται.

Δεν πρόκειται για πρόγραμμα φιλοξενίας- κυνοκομείο- , αλλά για πρόγραμμα παροχής φροντίδας στα δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν στον Πύργο τα οποία εμβολιάζονται, στειρώνονται και καταγράφονται.

«Πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια διαχείρισης των αδέσποτων» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την υλοποίηση του προγράμματος Παναγιώτης Μπόμπορης.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπόμπορης, πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια διαχείρισης των αδέσποτων που έχει διάρκεια 12 μήνες. «Μέχρι σήμερα η αρμόδια Κτηνίατρος έχει διαχειριστεί περισσότερα από 50 αδέσποτα και συνεχίζεται η διαδικασία μετά από αιτήσεις- καταγγελίες πολιτών στο Λάτσειο. Μόλις η υπηρεσία ενημερωθεί, αναλαμβάνει η Κτηνίατρος του προγράμματος. Μάλιστα αναμένεται να ακολουθήσει και συμφωνητικό ανάμεσα στο Δήμο Πύργου και τις Φιλοζωικές για να συνδράμουν στη διαχείριση των αδέσποτων» επισήμανε.

Αξίζει να τονιστεί ότι ταυτόχρονα, δημιουργείται και αρχείο στο Δήμο, στο οποίο καταγράφονται και όλα τα δεσποζόμενα ζώα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος