FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για ανέργους του ΟΑΕΔ

Ημερομηνία: 12-07-2019 | Συντάκτης:

Οδηγίες για επιχορήγηση εισφορών σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα επανένταξης στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων του ΟΑΕΔ, πρώην αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά δίνει εγκυκλιος του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα για τα πρόσωπα αυτά θεσπίζεται επιχορήγηση εισφορών από τον ΟΑΕΔ και χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναλύονται παρακάτω. Μετά την τελική έγκριση ένταξης στο Πρόγραμμα και εντός είκοσι ημερών ο δικαιούχος υποβάλει αίτημα προς τον ΟΑΕΔ για την καταβολή της πρώτης δόσης επιχορήγησης προσκομίζοντας μεταξύ άλλων και αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

Για την χορήγηση του αποδεικτικού υποβάλλεται σχετική αίτηση.

Δικαιούχοι-Προϋποθέσεις

Δικαιούχοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ που πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:

α) έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από 1/1/2012 μέχρι 6/8/2018 και δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή τους ή το μερίδιό τους σε επιχείρηση η οποία ανήκε ή ανήκει σε συζύγους ή πρόσωπα α΄ή β΄ βαθμού συγγένειας.

β) δεν έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική-επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξάμηνο από 7/8/2018 μέχρι 6/2/2019.

γ) έχουν καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας της παρ. β΄ του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 τη μηνιαία εισφορά των 10 ευρώ για ένα (1) τουλάχιστον έτος, ανεξαρτήτως περιόδου.

δ) έχουν πραγματοποιήσει, από τις 7/2/2019 και μετά, νέα έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, και έχει αξιολογηθεί το επιχειρηματικό τους σχέδιο από τον ΟΑΕΔ θετικά ή δεν έχουν πραγματοποιήσει έναρξη δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι εντός διμήνου από τη θετική αξιολόγηση (προέγκριση) του επιχειρηματικού τους σχεδίου θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας.

ε) έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ ή οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές για τις οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος