FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα ασφάλισης 3.500 μαθητών της Πρωτοβάθμιας από το Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 04-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr

Στην ασφάλιση 3.500 μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων προχωρά ο Δήμος Πύργου και το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης για το σχολικό έτος 2022-23 σε ιδιωτική εταιρεία προσφέροντας κάλυψη σε σοβαρά περιστατικά υγείας ή ατυχήματος. Η κάλυψη, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Πλεμμένο, αφορά την διάρκεια των προγραμμάτων (ώρες διδασκαλίας, διαλειμμάτων, εκπαιδευτικές εκδρομές, ή άλλες δραστηριότητες εντός Ελλάδος που γίνεται υπό την επίβλεψη των αρμοδίων) καθώς και κατά την διαδρομή τους, κατ’ ανώτατο μια (1) ώρα πριν την έναρξη και μία (1) ώρα μετά το πέρας των μαθημάτων.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ομαδική ασφάλιση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, όπως πολλοί δήμοι της χώρας πράττουν πολλά χρόνια τώρα (Δήμος Αθηναίων, Πατρών, Καλαμάτας, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ναυπλίου, Κορινθίας) θέλοντας να στηρίξουμε στη δύσκολη αυτή εποχή τις οικογένειες σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος των παιδιών τους. Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι πολλοί γονείς είναι ανασφάλιστοι και η εξυπηρέτηση μέσω της ασφάλισης των παιδιών τους από το Δήμο, αποτελεί μια σημαντική στήριξη την οποία απευχόμαστε βέβαια να χρειαστούν. Για την ασφαλιστική κάλυψη των μαθητών έχει ζητηθεί από τους Διευθυντές των σχολείων, με την σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων το ονοματεπώνυμο του μαθητή , όπως και το ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα».

Οι παροχές

Οι παροχές που θα προσφερθούν στην ομαδική ασφάλιση των μαθητών είναι:
Α. Ασφάλιση θανάτου & Μόνιμης ολικής/ μερικής ανικανότητας από ατύχημα. Σε περίπτωση θανάτου ασφαλισμένου από ατύχημα θα καταβάλλεται στους δικαιούχους ποσό € 5.000, σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από ατύχημα θα καταβάλλεται στον ασφαλισμένο ποσό € 10.000, σε περίπτωση Μόνιμης Μερικής Ανικανότητας από ατύχημα θα καταβάλλεται στον ασφαλισμένο ποσοστό % των ανάλογα με το βαθμό ανικανότητας. € 10.000.

Β. Ασφάλιση Ιατροφαρμακευτικών εξόδων από ατύχημα. Σε περίπτωση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ασφαλισμένου εξαιτίας ατυχήματος θα του καταβάλλεται το 100% των εξόδων (εντός – εκτός νοσοκομείου) κατά περίπτωση και μέχρι του ποσού των € 450.

Γ. Ασφάλιση Ιατροφαρμακευτικών εξόδων οξύ επείγον περιστατικό ασθένειας. Σε περίπτωση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ασφαλισμένου από οξύ επείγον περιστατικό ασθενείας θα του καταβάλλεται το 100% των εξόδων (εντός – εκτός νοσοκομείου) κατά περίπτωση και μέχρι του ποσού των € 120.
Δ. Νοσοκομειακό Ημερήσιο Επίδομα από ατύχημα. Σε περίπτωση νοσηλείας ασφαλισμένου εξαιτίας ατυχήματος θα του καταβάλλεται για κάθε ημέρα νοσηλείας επίδομα και μέχρι 90 ημέρες κατά περίπτωση € 40.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος