FOLLOW US: facebook twitter

Το πρόγραμμα και οι παράλληλες δράσεις του 4ου Port Festival

Ημερομηνία: 29-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

port-festival4-poster

Μια εναλλακτική γιορτή τέχνης και κοινωνικής αλληλεγγύης

Τριάντα μουσικοί, 16 ομάδες και σύλλογοι, δεκάδες καλλιτέχνες κάθε λογής και εθελοντές συμμετέχουν στο 4ο Port Festival, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 1 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Αυγούστου το βράδυ στο αλσύλλιο στο Κατάκολο.

Όπως και στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις, σημαντικό ρόλο στη φυσιογνωμία του Port Festival διαδραματίζουν οι φορείς εθελοντισμού, οι ομάδες και οι σύλλογοι που φιλοξενούνται στο χώρο διεξαγωγής του και οι οποίοι ενημερώνουν για τη δράση τους, αναπτύσσουν καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις πλάι από την κεντρική μουσική σκηνή.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι εξής:

Port-periptera-skaki

Ομάδες-Σύλλογοι

  1. Επιτροπή Εθελοντών Port Festival: Συγκεντρώνουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης και τα διανέμουν στο Δίκτυο Κοινωνικών Παντοπωλείων των Λυκείων Πύργου.
  2. Σκακιστική Ακαδημία Πύργου: Ενημερώνει για το έργο της, παραδίδει μαθήματα και δίνει την ευκαιρία στους φίλους του σκακιού να εξασκηθούν πάνω στο αγαπημένο τους άθλημα.
  3. Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους: Παρουσιάζει το έργο του φεστιβάλ και λειτουργεί τριήμερο εργαστήριο κινουμένου σχεδίου με την τεχνική stop motion για μικρούς και μεγάλους.
  4. Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Πύργου: Παραδίδει δωρεάν μαθήματα αναρρίχησης πάνω σε μια εντυπωσιακή τεχνητή πίστα που κατασκεύασαν τα μέλη της αποκλειστικά για το φεστιβάλ.
  5. Αιγαίον Επιτραπέζια Αντισφαίριση (ping-pong): Δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξασκηθούν σε ένα σπορ το οποίο πολλοί έχουν ξεχάσει και φροντίζει να το διαδώσει στους νεότερους.
  6. Σύλλογος Παραπληγικών και Αναπήρων Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας: Μοιράζει ενημερωτικό υλικό και ενημερώνει για προβλήματα και τρόπους αντιμετώπισής τους.
  7. Σύλλογος Νέων Καταραχίου: Ενημερώνει για το έργο του, συγκεντρώνει καπάκια για ΑΜΕΑ και βοηθά τους εθελοντές του φεστιβάλ στη συγκέντρωση των τροφίμων.
  8. Εθελοντική Δράση Ηλείας: Μοιράζει ενημερωτικό υλικό για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.
  9. Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ηλείας του Ερυθρού Σταυρού: Διασφαλίζουν την ομαλή έκβαση του μουσικού τριημέρου και είναι έτοιμοι να επέμβουν αν τυχόν χρειαστεί.
  10. Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «ο Φάρος»: Ενημερώνει για τη δράση του και βοηθά τους εθελοντές του φεστιβάλ στη συγκέντρωση των τροφίμων.
  11. Πολιτιστικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες»: Τα μέλη του παραδίδουν καλλιτεχνικά εργαστήρια και, μαζί με άλλους ανεξάρτητους καλλιτέχνες, εκθέτουν τις δημιουργίες τους πλησίον του χώρου. Πρόκειται κυρίως για χειροποίητες δημιουργίες και κατασκευές (κόσμημα, σαπούνι, μάσκες, διακοσμητικά χώρου, φυτικά προϊόντα, ανακυκλώσιμες κατασκευές, πλεχτά υφαντά, ζωγραφική, κά).
  12. Φοιτητές του Erasmus από Αγγλία: Μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια του προγράμματος Erasmus.
  13. 13. Κινηματογραφικές Βραδιές ΕΛΜΕ Ηλείας & Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου: Προβάλλουν την μουσική ταινία «Benda Bilili!».
  14. Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Πύργος Όλοι Μαζί»: Συνδιοργανώνει και βοηθά τους εθελοντές του φεστιβάλ στη συγκέντρωση των τροφίμων.
  15. Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας: Βοηθά τους εθελοντές στο στήσιμο του φεστιβάλ, στη συγκέντρωση και μεταφορά των τροφίμων.
  16. ΕΡΑ Πύργου: Προβάλλει το φεστιβάλ από τη συχνότητά της και βοηθά τους εθελοντές στη συγκέντρωση των τροφίμων.

*Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο «Πύργος Όλοι Μαζί», το Σύλλογο Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και την Ε.ΡΑ Πύργου για την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά τους στην όλη διοργάνωση, και κυρίως στο στήσιμο του φεστιβάλ και στη συγκέντρωση των αγαθών.

Port-anarrixisi-stisimo

Ήδη στήνεται στο Κατάκολο ο εντυπωσιακός τοίχος αναρρίχησης της ΟΑΛΠ

Σινεμά, dj set και ακροβατικά

 

Παράλληλα, ένα dj set έκπληξη «ντύνει» μουσικά τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, η ομάδα του εργαστηρίου Port News παρουσιάζει μια μικρή κινηματογραφική ανασκόπηση από τις περσινές εκδηλώσεις, ενώ οι «Κινηματογραφικές Βραδιές» της ΕΛΜΕ Ηλείας & του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου προβάλλουν την ταινία «Benda Bilili!» τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, στις 21:30, στο αλσύλλιο Κατακόλου. Επιπλέον, καθημερινά ο Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος μας εξοικειώνει με τα εναέρια ακροβατικά με πανιά και τον ιμάντα ισορροπίας (slackline).

port-workshop3

Εργαστήρια

Οι παράλληλες δράσεις συμπληρώνονται με έξι εκπαιδευτικά και εικαστικά εργαστήρια για μικρά και «μεγάλα» παιδιά. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 1η Αυγούστου και ώρες 19:30 – 21:30 (εκτός από το Port News και το Animation που είναι τριήμερα) και είναι τα εξής:

  1. Τριήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήρι «Port News» από ομάδα εθελοντών του Port festival.
  2. Τριήμερο Εργαστήρι κινουμένου σχεδίου (stop motion) από την Θέτιδα Παπαδοπούλου, συνεργάτιδα του Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και της Camera Zizanio.
  3. Γνωριμία με την τεχνική ψησίματος Ρακού από τον κεραμίστα Κώστα Νιτσάκο (ΗλειοΤέχνες).
  4. Παλιά σκουπίδια. Καινούρια μουσικά όργανα! από τη Devart Handmade (ΗλειοΤέχνες) και το μουσικό Θωμά Λιαπόπουλο.
  5. Εργαστήριο Εικονογράφησης Παραμυθιού για παιδιά από τον εικαστικό Νίκο Τουμαζάτο.
  6. Εργαστήριο κατασκευής δέντρου με ανακυκλώσιμο χαρτί από την αρχιτεκτόνισσα Rastaforight TreepArt.

Πρόγραμμα 4ου Port Festival

Δευτέρα 1η Αυγούστου

19:30-21:30 – Καλλιτεχνικά εργαστήρια & dj set

21:30-23:30 – Προβολή ταινίας «Benda Bilili!»

Τρίτη 2 Αυγούστου 21:30 – Συναυλία με τους:

Passepartout (Πύργος-Πάτρα)

Nα FUNKY κότες (Αμαλιάδα-Ολυμπία)

Perfect Mess (Πύργος)

Τετάρτη 3 Αυγούστου 21:30 – Συναυλία με τους:

Bandallusia (Αθήνα)

Φλαμά Banda (Αμαλιάδα)

Ψήλοι (Γαστούνη)

www.portfestival.gr

portfestival@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος