FOLLOW US: facebook twitter

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
petros_filippidis

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και οδηγήθηκε στη φυλακή αμέσως μετά. Κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες.


Κάτω από άκρα μυστικότητα, δίχως να γίνει αντιληπτό από κανέναν, ο Πέτρος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του στην 15η τακτική ανακρίτρια.

Ο δημοφιλής ηθοποιός κλήθηκε και απολογήθηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, για τις τρεις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί σε βάρος του, που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για τρεις κακουργηματικές πράξεις, αυτή του βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παρά το ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός αρνήθηκε τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να τοποθετηθούν ως προς τις τρεις κατηγορίες που έχουν διευρυνθεί ύστερα από ισάριθμες καταγγελίες γυναικών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για τις μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, σύμφωνα με την οποία η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις αφορούν σε απόπειρα βιασμού. Η πρώτη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος