FOLLOW US: facebook twitter

Προφυλακιστέος ο 68χρονος για τον φόνο του Αναστάσιου Βέργου

Ημερομηνία: 06-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Δηλώνει μετανιωμένος, σύμφωνα με τον ορισθέντα συνήγορο υπεράσπισης

Σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας προφυλακίστηκε ο 68χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 77χρονου Αναστάσιου Βέργου και την απόπειρα κατά της συζύγου του, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο,  την περασμένη Δευτέρα στα Άσπρα Σπίτια Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο 68χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στην Ανακρίτρια Ηλείας κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας την περασμένη Παρασκευή, όπου και απολογήθηκε. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας.  Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβίαση της περί όπλων νομοθεσίας,

Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ορίστηκε από την Εισαγγελία ο δικηγόρος Άρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο 68χρονος δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τι έχει συμβεί.

«Ο εντολέας μου είναι συγκλονισμένος και νομίζω ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. Είναι δεδομένη η συγνώμη του, όσο και αν αυτό ακούγεται δυστοπικό. Προέχει αυτή τη στιγμή η υγεία της συζύγου του θύματος που είναι ακόμα στο νοσοκομείο. Όσο αφορά την ουσία της συζήτησης, νομίζω ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά από αυτό που είχε στο μυαλό του ο εντολέας μου, με την έννοια του ότι πρόθεσή του ήταν να εκφοβίσει και μόνο.Αλλά όλη αυτή η ψυχολογική έκρηξη που όπλισε το χέρι του, είναι απόρροια της διαταραγμένης ψυχικής του υγείας. Έχει χάσει και ένα παιδί εδώ και χρόνια και ζει με τον εφιάλτη αυτό.

»Θεωρώ ότι τη στιγμή που οπλίστηκε το χέρι του, ήταν μία στιγμή που ξεπέρασε τη νοητή γραμμή της λογικής με την παράνοια, αλλά αυτά είναι θέματα που θα λάβει υπόψη του το δικαστήριο όταν γίνει. Είναι βέβαιο ότι έχει μετανιώσει, αν και ξαναλέω ότι ακόμα και σήμερα δεν θυμάται και δεν έχει καταλάβει το τι έχει γίνει. Σε καμία περίπτωση δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, μόνο να εκφοβίσει. Υπήρχε μια αρρωστημένη κατάσταση αντεγκλήσεων και ύβρεων μεταξύ των οικογενειών. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Έχει μετανιώσει και νομίζω ότι είναι συγκλονισμένος. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και μαζί που μιλούσαμε ήταν λίγο δύσκολη η κατάσταση του», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος