FOLLOW US: facebook twitter

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για την απόπειρα αρπαγής

Ημερομηνία: 01-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Mε τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, ύστερα από πολύωρη διαδικασία

-Τι δήλωσαν οι δικηγόροι και των δύο πλευρών για την υπόθεση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες για το αδίκημα της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο του Πύργου. Τα δύο άτομα μετήχθησαν χθες το πρωί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου στα δικαστήρια του Πύργου και η διαδικασία της απολογίας του ολοκληρώθηκε ύστερα από σχεδόν πέντε ώρες.

Ο δικηγόρος των δύο προφυλακισθέντων, Κων/νος Κότσιφας  επανέλαβε τον ισχυρισμό τους ότι είναι αθώοι και –παρά την απόφαση της προφυλάκισης- εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για την έκβαση της υπόθεσης.

«Η δικαστική κρίση ήταν πως πρέπει να κρατηθούν, διότι δεν έγιναν δεκτοί κάποιοι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές παρότι θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφασή τους ήταν εσφαλμένη. Θεωρώ ότι ενδεχομένως συμπαρασύρθηκαν από την κοινή γνώμη, από τη διάσταση που έχει πάρει το ζήτημα και από το γεγονός -που δεν θέλω να το πιστεύω αλλά υπάρχει και τέτοια περίπτωση- του αλλοδαπού της υπηκοότητας των κατηγορουμένων. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και πρόκειται να γνωρίσετε τις ενέργειες που θα κάνουμε μελλοντικά. Όχι μόνο επιμένουν (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) ότι είναι αθώοι, αλλά δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο παρά μόνο οι καταθέσεις του ανηλίκου, οι οποίες πλέον φάσκουν και αντιφάσκουν, δεν τεκμηριώνονται. Θα τα αναλύσω περαιτέρω δικαστικώς και όχι ενώπιον δημοσίων μέσων», τόνισε ο κ. Κότσιφας.

«Οι γονείς να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα για τα παιδιά τους»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου, Μπάμπης Γεωργόπουλος,θεώρησε ορθή την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και αναφέρθηκε σε ορισμένες παραμέτρους της υπόθεσης.

«Η Ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέα έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τα αδικήματα και ότι είναι πλέον επικίνδυνοι για την τέλεση και άλλων αδικημάτων και ύποπτοι φυγής. Έτσι τους έκριναν προφυλακιστέους. Οι κατηγορούμενοι, αφού δεν έπεισαν τον ανήλικο να τους ακολουθήσει, δεν έπεισαν  ούτε τον Εισαγγελέα και την Ανακρίτρια για την αθωότητά τους. Κατά την ταπεινή μας άποψη, οι κατηγορούμενοι ακολούθησαν λάθος υπερασπιστική γραμμή για τον εαυτό τους. Το ζητούμενο από αυτή την υπόθεση είναι η προστασία της κοινωνίας από την οργανωμένη πολιτεία και ειδικότερα εδώ στην Ηλεία. Έχουμε να κάνουμε με εισαγόμενες συνήθειες για εγκληματικές πράξεις, τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος και συνέστησε αυξημένη προσοχή.

«Θα ήθελα να συστήσω στους γονείς να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα για τα παιδιά τους. Φοβάμαι ότι μας περιμένουν, και λόγω του κατακλυσμού ξένων στην πατρίδα μας, πολλές άσχημες εκπλήξεις. Εισαγγελέας και Ανακρίτρια δεν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη αλλά από τα υπάρχοντα στοιχεία στη δικογραφία. Ο ανήλικος παρότι 14 ετών είναι ένα παιδάκι διάνοια. Αντιλήφθηκε το ψέμα που του είπαν, δεν πείστηκε, και όχι μόνο αυτό, αλλά προσποιήθηκε ότι θα μπει μέσα.Αφού είδε μέσα στο αυτοκίνητο,ένα βαν κλειστό με φυμέ τζάμια, ταπετσαρίες κατεβασμένες και καλώδια κρεμασμένα, φοβήθηκε και λειτούργησε αστραπιαία με τη λογική που έχει και έφυγε. Έτσι απεφεύχθη η αρπαγή. Εδώ έχουμε απόπειρα αρπαγής με αρχή εκτέλεσης, που διεκόπη όχι από τη θέληση των κατηγορουμένων αλλά από το λάθος τους που δεν χρησιμοποίησαν κάποια δικαιολογία που θα πείσει το παιδί. Η κοινή γνώμη -όπως είπε ο εξαίρετος συνάδελφος- δεν έχει να κάνει με την κοινωνία αλλά με την ουσία της υπόθεσης. Θεωρώ ότι ορθά έκρινανο Εισαγγελέας και η Ανακρίτρια», δήλωσε και εξέφρασε την άποψη ότι κρύβεται εγκληματική οργάνωση πίσω από την ιστορία.

«Από την εμπειρία που έχω, το πιστεύω, διότι πρόκειται για νεαρά άτομα αλλοδαπής χώρας, Βουλγαρίας,ώστε να έχουν δυνατότητα της διαφυγής, με ειδικό βαν για να μπορέσουν να κρυφτούν και να κάνουν αυτή τη πράξη, καθώς ειδικής σωματοδομήςγια σωματική βία.Πιστεύω δηλαδή ότι υπάρχει ιθύνων νους. Και πιστεύω -όταν ρωτήθηκα σχετικά- ότι η Αστυνομία έχειέργοτώρα να προσπαθήσει να εξαρθρώσει αυτή την ομάδα.Και αυτά που χρησιμοποιήθηκαν, το ότι δεν τους έπιασαν οι κάμερες, σε μένα που ασχολούμαι 41 χρόνια με την ποινική δικηγορία, δεν λένε τίποτα, γιατί υπάρχουν και δίοδοι στον Πύργο που φεύγουν έξω από τις κάμερες», επισήμανε.

Ο πατέρας του παιδιού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Γεωργόπουλο και το ελληνικό δικαστήριο για την απόφασή του και πρόσθεσε πως η ψυχολογία του γιου του δεν είναι πολύ καλή και ότι θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος