FOLLOW US: facebook twitter

Προετοιμασία των μαθητών για εξ αποστάσεως μαθήματα

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Οδηγίες προς τους γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου προκειμένου να μπορέσουν όταν δρομολογηθεί το σύστημα τηλεκπαίδευσης και για μαθητές δημοτικού, δίνει ο Δ/ντής της σχολικής μονάδας Αθανάσιος Κατσίμπελης για να διευκολυνθούν όλοι οι μαθητές.  Με ανακοίνωσή του σε ανάρτηση στο  fb, ο κ. Κατσίμπελης ενημερώνει τους γονείς για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να είναι εγκαίρως προετοιμασμένοι αναφέροντας τα εξής:

“Αγαπητοί γονείς,

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες το σχολείο μας φιλοδοξεί να σταθεί δίπλα σε σας και τους μαθητές μας.
Μπορεί να απαγορεύτηκε η λειτουργία του σχολείου με τον κλασσικό τρόπο αλλά θα συνεχιστεί σύντομα η εξ αποστάσεως.

Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει δίνοντας την αυτονομία στους διευθυντές των σχολείων να διαμορφώνουν οι ίδιοι, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα για κάθε σχολική τάξη.

Μέχρι να γίνει αυτό θα ήθελα από εσάς με ευθύνη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων τη βοήθεια σας στα εξής :

1.Να ενημερώσετε όλους τους γονείς ώστε να ακολουθούν τη σελίδα μας https://www.facebook.com/PrimarySchoolofSkourochoriIlias στο Facebook

2.Nα καταγράψουμε μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων πόσοι από τους μαθητές μας έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους και σε κινητές συσκευές (τάμπλετ, κινητά).

3.Να καταγράψουμε όσο αυτό είναι εφικτό ποιες οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με κανέναν τρόπο.

4.Να ανανεώσουμε τα mail και τα κινητά τηλέφωνα όλων των γονέων.

Τα παραπάνω στοιχεία θα μας βοηθήσουν ώστε να οργανώσουμε γρήγορα τόσο τη δική σας επιμόρφωση όσο και των παιδιών και να οργανώσουμε την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

Σας προτρέπω να συζητήσετε με τα παιδιά σας να τους εξηγήσετε πως δεν είμαστε σε διακοπές αλλά σε μια έκτακτη κατάσταση στην οποία ο ρόλος τους είναι σημαντικός. Τα παιδιά μας μένουν σπίτι για να σώσουν κόσμο ώστε να μπορέσουν τα ίδια μαζί με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα που είναι πιο ευάλωτα να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα .Είναι οι αληθινοί ήρωες μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος