FOLLOW US: facebook twitter

Προετοιμασία για την εμποροπανήγυρη Στρεφίου

Ημερομηνία: 05-10-2022 | Συντάκτης:

Θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-23 Οκτωβρίου, στην τοπική κοινότητα όλα τα φετινά έσοδα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αντίστροφα μετρά ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για τη φετινή εμποροπανήγυρη Στρεφίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη θέση «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ» της Τοπικής Κοινότητας Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας από τις 17 Οκτωβρίου έως και τις 23 Οκτωβρίου 2022.  Πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε τόσο ο νέος κανονισμός διεξαγωγής του πανηγυριού όσο και ο καθορισμός των τελών που θα καταβληθούν από όσους επαγγελματίες συμμετέχουν.

 Οι θέσεις στους συμμετέχοντες θα διατεθούν με το σύστημα της μοριοδότησης με κριτήρια ανάλογα του συστήματος απόδοσης θέσης για τις λαϊκές αγορές ( Εντοπιότητα και Παλαιότητα). Τα κριτήρια καθορίζονται ως εξής: α) Εντοπιότητα: Οι δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε περίπτωση συμμετοχής, δικαιούνται έκπτωσης 50%. β) Παλαιότητα αδείας. Όσοι διαθέτουν παλαιές άδειες κατ΄αρχάς επιλέγονται. Ο χρόνος έκδοσης της αδείας διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην επιλογή των συμμετεχόντων i) Αν παραμείνουν κενές θέσεις, η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, μπορεί να τις διαθέσει σε συλλογικούς φορείς της περιοχής μας, (π.χ. συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών), με έκπτωση 50%, με σκοπό να βοηθήσει τα συνεργατικά σχήματα που δραστηριοποιούνται σε όλη την έκταση του Δήμου. ii) Ο καθένας από τους δικαιούχους μπορεί να δηλώσει κατόπιν αιτήσεως του, τον ακριβή αριθμό των θέσεων που επιθυμεί να καταλάβει. Σε αυτήν την περίπτωση κατοχυρώνονται στο δικαιούχο οι όμορες θέσεις κατ΄ αύξοντα αριθμό.

Οσον αφορά τα τέλη, οι δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε περίπτωση συμμετοχής, δικαιούνται έκπτωσης 50%. Αν παραμείνουν κενές θέσεις, η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, μπορεί να τις διαθέσει σε συλλογικούς φορείς της περιοχής μας, (π.χ. συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών), με έκπτωση 50%, με σκοπό να βοηθήσει τα συνεργατικά σχήματα που δραστηριοποιούνται σε όλη την έκταση του Δήμου.

Επίσης αποφαίστηκε τα φετινά έσοδα που θα εισπραχθούν από την εμποροπανήγυρη Στρεφίου, να αποδοθούν εξολοκλήρου στην Τ.Κ Στρεφίου, τα όποια διατεθούν κατά 50% για την συντήρηση και επισκευή του χώρου της εμποροπανήγυρης και το υπόλοιπο 50% , για έργα, υπηρεσίες, στην Τοπική Κοινότητα Στρεφίου. Οι αποφάσεις του δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, Ανδρέας Μπενέτσης, καταψήφισε με το σκεπτικό ότι με αυτές τις αποφάσεις δεν προστατεύονται τα συμφέροντα του Δήμου , ενώ ο κΓεωργούλης Γεώργιος, δήλωσε ότι απέχει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος