FOLLOW US: facebook twitter

Προειδοποίηση για έντονη κακοκαιρία από την Τρίτη

Ημερομηνία: 05-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους

Κακοκαιρία αναμένουμε σε πολλές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες καθώς ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από το κόλπο της Σύρτης με καλά οργανωμένα μέτωπα, θα κινηθεί αργά ανατολικά βορειοανατολικά προκαλώντας ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Την Τρίτη (05/02) το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά. Ισχυρότατες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς (πανω από τα 900-1000 μέτρα) με σημαντικά ύψη χιονόστρωσης.

Το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου, βροχές θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ενδεχομένως την Πέμπτη σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τονίζεται ότι, αν και τα φαινόμενα δε θα έχουν ανάλογη ένταση με την Τρίτη, κατά τόπους θα είναι και πάλι έντονα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος