FOLLOW US: facebook twitter

Προέγκριση διακήρυξηςτου 1ου υποέργου: «Υπογειοποίηση δικτύων φυσικής ροής (Καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης»

Ημερομηνία: 07-11-2022 | Συντάκτης:

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γεώργιου ΣτύλιουΓενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών,προχώρησε στην 4320/02-11-2022 (ΑΔΑ: 6ΙΦΡ4653ΠΓ-ΓΧΩ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», της Πράξης με τίτλο «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», που είναι ενταγμένo στο Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1 με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011335047 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός τουΈργου ανέρχεται σε 18.600.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Με την υλοποίηση του έργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», προβλέπεται το υφιστάμενο επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο της περιοχής να υπογειοποιηθεί και το νέο δίκτυο θα τροφοδοτείται με νερό μέσω δύο (2) νέων αντλιοστασίων άρδευσης (ΑΓ1 και ΑΓ2).

Με το έργο προτείνεται η κατασκευή δύο (2) ανεξάρτητων δικτύων, του Δυτικού και του Ανατολικού Δικτύου. Το Δυτικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ1) θα καλύπτει την περιοχή δυτικά της πόλης της Γαστούνης έως τον ποταμό Πηνειό και το Ανατολικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ2) θα καλύπτει την περιοχή ανατολικά της πόλης της Γαστούνης με βόρειο όριο τον ποταμό Πηνειό και ανατολικό όριο τον οικισμό Κόροιβος.

Οι εξυπηρετούμενες εκτάσεις από τα νέα αρδευτικά δίκτυα υπολογίζονται σε συνολική μικτή έκταση 20.160 στρ. ή σε καθαρή αρδευόμενη έκταση 18.040 στρ.

Τα μήκη των αγωγών που θα κατασκευαστούν είναι τα ακόλουθα:

Δυτικό αρδευτικό δίκτυο (ΑΓ1) : 64.815,5μ

Ανατολικό αρδευτικό δικτυο (ΑΓ2) : 46.437,9μ.

Διώρυγα

Η προσαγωγή του νερού προς τα δύο υπό κατασκευή δίκτυα του ΤΟΕΒ Γαστούνης θα γίνεται μέσω της υφιστάμενης διώρυγας Δ1.

Αντλιοστάσια

Το κτίριο του αντλιοστασίου ΑΓ1 θα είναι ορθογωνικό κάτοψης ανοδομής εμβαδού 185,0m2 ενώ το κτίριοτου αντλιοστασίου ΑΓ2 θα είναι ορθογωνικό κάτοψης ανοδομής 160,0m2.

Στο προτεινόμενο έργο περιλαμβάνεται ηλεκτρονική υδροληψία με επαναφορτιζόμενες κάρτες.

Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου 2022.

Το έργο Χρηματοδοτείται από το μέτρο 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Η υλοποίηση του ΠΑΑ από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομώνμε τις οδηγίες που δόθηκαν από τον Υπουργό, Γεώργιο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Υφυπουργό, Γεώργιο Στύλιο επιταχύνεται.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος