FOLLOW US: facebook twitter

Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας: «Θα αδικηθεί ξανά η πολύπαθη Ηλεία»

Ημερομηνία: 25-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Τις δυσμενείς επιπτώσεις πιθανής ακύρωσης του διαγωνισμού της Πατρών-Πύργου ανέλυσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΔΥτ. Ελλάδας, Β. Αϊβαλής

Με αμείωτους ρυθμούς πυκνώνουν οι αντιδράσεις για το θέμα της Πατρών- Πύργου μετά τα… μισόλογα του Υπουργού Υποδομών και τα αντίστοιχα σενάρια που προκύπτουν από το περιβάλλον του για ενδεχόμενη επαναδημοπράτηση του έργου, καθώς μετά την ηχηρή τοποθέτηση του πρώην υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη – φιλοξενείται από την Πρωινή στη σελ. 2- έρχεται να προστεθεί και σήμερα και η θέση του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλη Αϊβαλή. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ είναι πλήρως αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο ακύρωσης του υφιστάμενου σχεδιασμού της Πατρών – Πύργου και επαναδημοπράτησής της με νέους όρους και προϋποθέσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βασίλης Αϊβαλής

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αϊβαλή στην εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ιδιαίτερα επώδυνο για την περιοχή μιας και θα οδηγούσε σε πλήρη χρονική μετάθεση της κατασκευής του έργου στο απώτερο μέλλον, ενώ θα δημιουργούσε και μια σειρά από άλλα προβλήματα, διότι το έργο αυτή την στιγμή είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 295εκ.€ και με υποχρέωση ολοκλήρωσης της κατασκευής του έως το 2023. Η οποιαδήποτε ακύρωση του υφιστάμενου σχεδιασμού θα οδηγήσει το έργο σε απένταξη και σε απώλεια των αντίστοιχων κοινοτικών κονδυλίων, ενώ θα πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν οι ανάδοχες επιχειρήσεις για τις πέντε ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις μιας και ήδη έχουν προχωρήσει και έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν τα εργοτάξια τους στο πεδίο κατασκευής του έργου σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες με το ελληνικό δημόσιο συμβάσεις τους.

Ο κ. Αϊβαλής ανέφερε ότι πιθανή απένταξη επί τις ουσίας θα ματαιώσει ή θα αναβάλει επ’ αόριστον την κατασκευή του έργου, χωρίς κανένας να εγγυάται ότι θα βρεθεί στο μέλλον νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

«Η ακύρωση του υφιστάμενου σχεδιασμού θα αδικήσει για άλλη μία φορά τον πολύπαθο νομό Ηλείας και τους πολίτες του οι οποίοι θα συνεχίσουν να ζουν οδικά απομονωμένοι, μην έχοντας σύγχρονο αυτοκινητόδρομο διασύνδεσης με καμία από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες.Θα αναστείλει την όποια ελπίδα υπήρξε στους πολίτες της Ηλείας αλλά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας για υγιή ανάπτυξη της περιοχής μιας, ειδικότερα για τον κάμπο της Ηλείας που αποτελεί τον μεγαλύτερο κάμπο παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην Πελοπόννησο και μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές στην χώρα», είπε ο κ. Αϊβαλής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος