FOLLOW US: facebook twitter

Πρόεδροι Κοινοτήτων Δ. Αρχαίας Ολυμπίας στην Δ. Αυγερινοπούλου για το Ν/Σ της Τ.Α

Ημερομηνία: 22-01-2021 | Συντάκτης:

Το  υπο κατάρτιση νομοσχέδιο που αφορά την τοπική Αυτοδιοίκηση,  και την ανακατανομή αρμοδιοτήτων σε αυτήν, έχει θορυβήσει τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.   Πρόεδροι από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, επισκεφτηκαν την Βουλευτή Ηλείας Δ. Αυγερινοπούλου και εξέφρασαν τις απόψεις τους.  Σύμφωνα με αυτούς, το νομοθετικό πλαίσιο, έχει καταστήσει τις Κοινότητες  απλά γνωμοδοτικά όργανα, πράγμα  που έρχεται σε αντίθεση με τονΕυρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, την  παράδοση  του λαού μας, αλλά και με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Οι Πρόεδροι τόνισαν  ότι οι πολίτες των Κοινοτήτων  πρέπει να έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοιτους ανθρώπους που  θα τους εκπροσωπήσουν (ξεχωριστή κάλπη για το  τοπικό συμβούλιο). Διαφωνούν απόλυτα με το   ένα και ενιαίο ψηφοδέλτιο για Δημοτικό και Κοινοτικό Συμβούλιο. Οι πολίτες, -λένε- γνωρίζοντας από κοντά τους υποψηφίους και τα έργα τους, μπορούν να επιλέξουν τον καλύτερο, χωρίς  να  πρέπει να εγκλωβίζονται  σε παραταξιακές λογικές.  Δεν μπορεί να επιλέγει τρίτος (ο υποψήφιος δήμαρχος) ποιοι θα πρέπει  οι υποψήφιοι στις Κοινότητες. Ούτε να είναι αναγκασμένοι, όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στα κοινά, να  διαλέξουν μια οποιαδήποτε παράταξη, γιατί έτσι χωρίζονται  τα χωριά στη μέση, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι κέρδισαν με το χωριστό ψηφοδέλτιο, αφού δεν ‘αναγκάστηκαν’ λόγω εκλογικού συστήματος να χωρίσουν τους μικρούς τόπους σε ημετέρους και αντίπαλους και  μπόρεσαν να καταρτίσουν εκλογικά προγράμματα και συνδυασμούς, χωρίς τοπικιστικές αντιλήψεις. Ανάθεση ευθύνης λοιπόν στον άνθρωπο που επιλέγει ο τόπος και εμπιστοσύνη στην επιλογή του λαού: αυτό είναι που ζητούν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων.

Η κ. Αυγερινοπούλου άκουσε με προσοχή τις θέσεις των Προέδρων. Σύντομα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση, για ενδελεχή εξέταση των προβλημάτων των Κοινοτήτων.

Στη συνάντηση πήραν μέρος  οι  Πρόεδροι του Λάλα κ. Νικολακόπουλος Νικόλαος, του Κρυονερίου κ. Γεωργίου Κωνσταντίνος και του Στρεφίου κ. Κούρβα Αθανασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος