FOLLOW US: facebook twitter

Πρόβλημα οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί, αλλά… θα δούμε

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την «σπάθα» της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού συνεχίζει να κρατά πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων η κυβέρνηση, χωρίς, ωστόσο, να αντιμετωπίζει αποφασιστικά το πρόβλημα στα σώματα ασφαλείας. Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Εδώ και εβδομάδες είναι γνωστό πως τα ποσοστά εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας δεν βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα, ωστόσο, προς το παρόν δεν λαμβάνει αποφασιστική δράση, προτιμώντας να κρατά ζωντανή την «απειλή» περί γενίκευσης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

Για το θέμα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, παραδεχόμενος ότι οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί αποτελούν τεράστιο θέμα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας.

Ο Στέλιος Πέτσας πρόσθεσε ότι τα χαμηλά ποσοστά υποσκάπτουν και την αξιοπιστία των ελέγχων, ενώ δημιουργούν εντάσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν. Έσπευσε, πάντως, να… δικαιολογήσει την κατάσταση με έωλα επιχειρήματα, όπως ότι το ηλικιακό προφίλ στις κατηγορίες αυτές είναι χαμηλό και η πλατφόρμα για αυτούς άνοιξε αργότερα.

Τόνισε, επίσης, ότι «ακόμα και για την Εκκλησία αν χρειαστεί θα εξεταστεί η υποχρεωτικότητα, παρά το γεγονός ότι και εκεί έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού», ενώ όσον αφορά στα σώματα ασφαλείας υπογράμμισε ότι «εάν οι ρυθμοί των εμβολιασμών δεν εξελιχθούν όπως πρέπει, είμαστε εδώ για να ξαναδούμε παραπέρα επέκταση».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι χθες ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα, υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά και πως οι αστυνομικοί στις υπηρεσίες αιχμής είναι εμβολιασμένοι.

«Γύρω στο 60% με 70% πρέπει να είναι οι συνάδελφοί μου που έχουν εμβολιαστεί. Η αστυνομία είναι η μικρογραφία της κοινωνίας. Οι περισσότεροι αστυνομικοί που είναι στις υπηρεσίες αιχμής, είναι εμβολιασμένοι» είπε ο Σταύρος Μαυροειδάκος, εκφράζοντας, όμως ενστάσεις για το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας. «Εμείς σαν Ομοσπονδία λέμε ναι στον εμβολιασμό αλλά αν υπάρξουν αναστολές ή απολύσεις, είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Νομίζω πως δεν θα χρειαστεί να υπάρχει υποχρεωτικότητα στα Σώματα Ασφαλείας, ήδη τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος