FOLLOW US: facebook twitter

Πρέμιερ Λιγκ: Λουκέτο, περικοπές και αβεβαιότητα!

Ημερομηνία: 04-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Είναι πλέον ξεκάθαρο, μετά και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Πρέμιερ Λιγκ και των συλλόγων της κορυφαίας κατηγορίας, ότι πρωτάθλημα δεν θα δούμε ούτε τον Μάιο! Παράλληλα, έπεσε στο τραπέζι και η πιθανότητα περικοπής μισθών στα συμβόλαια όλων των παικτών, προκειμένου να δοθεί μια σημαντική βοήθεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στις ομοσπονδίες των χαμηλότερων κατηγοριών.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η Πρέμιερ Λιγκ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει ματς ούτε τον Μάιο. Και αυτό φυσικά επειδή οι ειδικοί εκτιμούν ότι η έξαρση του κορονοϊού θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ακόμα.
Αυτό που ξεκαθάρισε η διοργανώτρια Αρχή είναι ότι το πρωτάθλημα βάζει λουκέτο μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες και η κυβέρνηση. Προτεραιότητά της παραμένει η ασφάλεια και η υγεία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των οπαδών και όσων συμμετέχουν ενεργά με την παρουσία τους στα γήπεδα.

Παράλληλα, έγινε μια κρίσιμη κουβέντα και με τις ομάδες. Πρόταση της Πρέμιερ Λιγκ είναι να γίνει περικοπή μισθών κατά 30% σε κάθε ποδοσφαιριστή της κατηγορίας, προκειμένου αυτά τα χρήματα να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας – το οποίο… παραπαίει! Οι σύλλογοι φάνηκαν θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ποσό που υπολογίζεται ότι θα διατεθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αγγίζει τις 20εκατ. λίρες, ενώ παράλληλα θα δοθούν άλλες 125εκατ. λίρες σε EFL και National League για να κλείσουν οι πολλές οικονομικές τρύπες που δημιουργήθηκαν μετά την επ’ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων.

Πηγή: england365.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος