FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα της πλατφόρμας για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Από σήμερα έως τις 10 του μήνα μπορούν να υποβάλλουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «MyBusinessSupport», για να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα ευνοϊκής χρηματοδότησης με χαμηλό επιτόκιο, το οποίο περιλαμβάνεται στο πλαίσιο στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των ΜμΕ.

  • Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η ρήτρα μη απόλυσης για όσες επιχειρήσεις κάνουν χρήση του μέτρου.
  • Η επιστρεπτέα προκαταβολή αφορά κατά κύριο λόγο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό από 1 έως 500 εργαζόμενους, ενώ θα καταβληθεί μέσω του Taxis στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.
  • Χαρακτηρίζεται ως επιστρεπτέα γιατί, είτε το σύνολο, είτε μέρος αυτής, ανάλογα με τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, θα επιστραφεί στο κράτος μέσα στα επόμενα χρόνια, με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο.
  • Η επιχείρηση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα ειδικά ζητήματα προσβασιμότητας σε χρηματοδότηση και πιστωτικού προφίλ που έχουν πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία προφανώς επιδεινώνονται σε αυτή τη φάση.
  • Η επιλεξιμότητα της επιχείρησης θα ορίζεται από την πορεία του τζίρου της σε σχέση με το παρελθόν, σε συνδυασμό με άλλα επιπλέον στοιχεία (μέσα από ένα τυποποιημένο, αυτοματοποιημένο μηχανισμό), όπως φορολογικά δεδομένα και άλλοι οικονομικοί δείκτες. Το ύψος της ενίσχυσης θα είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και μη συμψηφιστέο.
  • Η επιστρεπτέα προκαταβολή έχει πενταετή διάρκεια, με το πρώτο έτος να αποτελεί περίοδο χάριτος, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση αποπληρωμής δόσης ενίσχυσης, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα έτη είναι η περίοδος αποπληρωμής σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος