FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές

Ημερομηνία: 14-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Επιφυλακτικός ο εμπορικός κόσμος της Ηλείας προσδοκά να περιορίσει την ζημιά αλλά φοβάται ότι ο κόσμος δεν έχει να ξοδέψει  

Με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές στις βιτρίνες τους που κυμαίνονται στο 40-50% της αρχικής αξίας των προίόντων τους και τα καταστήματα της Ηλείας πέρασαν χθες στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν ως το τέλος του καλοκαιριού, δηλαδή ως τις 31 Αυγούστου. Μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα αναδουλειάς, με κλειστά καταστήματα λόγω κορονοϊού και στην συνέχεια με πολύ χαμηλούς έως ανύπαρκτους τζίρους λόγω της έλλειψης ρευστότητας και της ανασφάλειας του καταναλωτικού κοινού για το αύριο, οι καταστηματάρχες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να μπορέσουν όχι να ισοφαρίσουν, αλλά να περιορίσουν την ζημιά και να αποφύγουν νέα λουκέτα από το φθινόπωρο. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις την δεδομενη στιγμή αποτελούν το crash test της αγοράς που παλεύει να αντέξει! Έμποροι και καταστηματάρχες έχουν ρίξει τις τιμές διατηρώντας την ποιότητα των προϊόντων τους προσπαθώντας να προσελκύσουν πελατεία. Με χαμηλή ψυχολογία αλλά και την ελπίδα ότι τελικά θα μπορέσουν να οδηγήσουν το «πλοίο» σε ασφαλή ύδατα, περιμένουν και αυτοί την Ανάσταση της αγοράς. Σημασία έχει ωστόσο την δεδομένη στιγμή οι Ηλείοι καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά και να ψωνίσουν από τον τόπο μας!

Μάλιστα πέρα από τις χαμηλές τιμές κάποιοι εμπορικοί σύλλογοι της Ηλείας, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αγορά του Πύργου και να δελεάσει τους καταναλωτές, υιοθετεί και κάποιες ξεχωριστές δράσεις, ενώ όπως ανακοινωσε ο πρόεδρος Hλίας Ξανθούλης,  φέτος λόγω της πανδημίας ματαιώνεται και η Λευκή Νύχτα που ήταν σωτήρια για την αγορά. Ας δούμε τι λένε στην Πρωινή πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων της Ηλείας

Ηλίας Ξανθούλης – πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

«Με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, αναμένουμε την «Ανάσταση» της αγοράς που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε καθόλου κίνηση. Τα καταστήματα της πόλης έχουν και πολύ καλές τιμές, και πολύ καλή ποιότητα προϊόντων και ειδών και επάρκεια. Περιμένουμε και τους καταναλωτές να προτιμήσουν την τοπική αγορά της πόλης στηρίζοντας τα καταστήματα και τους εργαζομένους σε αυτά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου μάλιστα, θα ξεκινήσει από τις 20 Ιουλίου μια ξεχωριστή δράση την «επιβράβευση του καταναλωτή» σε συνεργασία με τα καταστήματα. Δηλαδή, με κάθε αγορά 20 ευρώ από τα καταστήματα που θα συμμετέχουν, ο καταναλωτής θα παίρνει έναν λαχνό και θα μπαίνει στην κλήρωση για ένα αυτοκίνητο αξίας 14.920 ευρώ, ένα Nissan Micra. Θεωρούμε ότι θα είναι ένα καλό δέλεαρ για τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα καταστήματα της πόλης μας. Η δράση αυτή θα τρέχει μέχρι τέλη Αυγούστου και η κλήρωση θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Τα συνεργαζόμενα καταστήματα θα ανακοινωθούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όσον αφορά τη Λευκή Νύχτα, δυστυχώς φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω κορονοϊού. Πρέπει να υπακούσουμε τους υγειονομικούς στο θέμα αυτό. Ο εμπορικός Σύλλογος όμως θα διοργανώσει τρεις δράσεις μέσα στον Αύγουστο σε διαφορετικές ημερομηνίες σε στυλ happy day με στόχο την τόνωση της αγοράς.

Καλούμε όμως την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις στήριξης των τοπικών αγορών. Η αγορά δε χρειάζεται δάνεια και ρυθμίσεις οφειλών αλλά μέτρα.

Νίκος Σαψάλης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

Παρά τις δυσκολίες, οι έμποροι της πόλης έχουν κάνει καλή προετοιμασία και προσφέρουν προϊόντα για όλα τα γούστα και σε πολύ καλές τιμές. Είναι σημαντικό ο κόσμος να προτιμήσει να κάνει τις αγορές του από τα τοπικά καταστήματα της πόλης και να μας στηρίξει. Δυστυχώς, μέχρι τώρα η κατάσταση είναι χάλια, διότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Τουρισμός δεν υπάρχει, ενώ έχει υποστεί ζημιά και το εισόδημα των αγροτών, οι οποίοι παραδοσιακά στηρίζουν την τοπική οικονομία. Ελπίζουμε να έρθουν σύντομα και οι ετεροδημότες και να επιλέξουν για τις αγορές τους τα καταστήματά μας.

Ανδρέας Τσίρος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας-Βουπρασίας

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία για τις εκπτώσεις, με πολύ καλές και ανταγωνιστικές τιμές ακόμα και σε επίπεδα Πάτρας, διότι εμείς είμαστε πολύ κοντά και πάντα προσαρμοζόμαστε. Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι εξαιτίας της μεγάλης ζημιάς στην αγροτική παραγωγή, ιδιαίτερα στο καρπούζι και στην πατάτα, έχει μειωθεί το εισόδημα των παραγωγών, γεγονός που μας επηρεάζει σημαντικά. Αν δεν έχει χρήματα ο αγρότης, δεν έχουμε ούτε εμείς. Παρ΄όλα αυτά κάνουμε την προσπάθειά μας, με τιμές σχεδόν στο κόστος, και είμαστε στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού.

Φώτης Κορδοπάτης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης

Το τελευταίο δεκαήμερο η κατάσταση δεν ήταν καλή, παρ΄ όλα αυτά  αισιοδοξούμε ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα βελτιωθεί. Οι επαγγελματίες της πόλης έχουν κάνει πολύ καλή προετοιμασία και οι τιμές είναι αρκετά καλές και ανταγωνιστικές για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό. Ωστόσο, οι επιπτώσεις του κορονοϊού είναι ακόμα αισθητές. Έχει μειωθεί αρκετά το αγροτικό εισόδημα, κάτι που επηρεάζει την τοπική αγορά και την κίνησή της.

Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως

Η αγορά έχει πολύ καλές τιμές, τα καταστήματα έχουν κάνει καλή προετοιμασία, όμως αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Μόνο τα Σάββατα υπάρχει λίγη κίνηση παραπάνω. Έχει κατέβει κόσμος στη Ζαχάρω, αλλά δεν έχει χρήματα να βγει στην αγορά. Τουρισμός δεν υπάρχει για να μας στηρίξει, οπότε είναι δύσκολη η κατάσταση. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας και αναμένουμε.

Τάσος Καρνάρος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων

Παρότι η περιοχή μας δεν έχει τόσα πολλά εμπορικά καταστήματα, οι προσφορές είναι ανταγωνιστικές και οι τιμές χαμηλές και προσιτές για το καταναλωτικό κοινό. Η αγορά των Κρεστένων είναι παράδειγμα προς μίμηση  για όποιον επιθυμεί να ψωνίσει, με τις προσφορές, τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κάνουμε την προσπάθειά μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος