FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα στις 22 Ιουλίου για το 8ο Φεστιβάλ δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους με όλα τα μέτρα ασφαλείας

Για 8η συνεχή χρονιά, τηρουμένων βεβαίως όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των θεατών και των επισκεπτών, το Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού πραγματοποιείται και φέτος με ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, κάνοντας πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος και ο Πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δημήτρης Βασιλόπουλος, στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων. Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Βασιλόπουλος “η φετινή χρονιά παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού, ωστόσο όμως, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. «Φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά με πολλά προβλήματα και για τον τόπο μας και για την πατρίδα μας, έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, έτσι ώστε οι θεατές να αισθάνονται ασφαλείς, θα γίνεται απολύμανση του χώρου μετά από κάθε παράσταση, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των θεατών και των επισκεπτών.

Παρότι καθυστέρησαν τα θέατρα φέτος, βγάλαμε ένα αξιόλογο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παιδικές παραστάσεις αλλά και κωμωδίες για τις οποίες φημίζεται το θέατρο αυτό. Έχουμε την συνεχή φροντίδα, σε αυτό το πανέμορφο χώρο και με την καθοδήγηση του δημάρχου του Ανδρέα Μαρίνου αλλά και εθελοντών όπως είναι ο Γιώργος ο Μητσόπουλος και ο Χρήστος Σιλαηδής που έχουν παράξει σημαντικό έργο αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Καβασίλων  Σωκράτης Βάγγης» τόνισε ο Πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού συμπληρώνοντας ότι: «Στην προσπάθειά μας να παράξουμε έργο, προσπαθούμε και για την ποιότητα των παραστάσεων και για την διασκέδαση των συμπολιτών μας αλλά και όλων των Ηλείων και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να πάνε στο θέατρο Καβασίλων να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις .

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος επεσήμανε ότι «Ο κορονοϊός μπορεί να ακύρωσε προηγούμενες εκδηλώσεις του δήμου Πηνειού δεν ακύρωσε όμως την θέλησή μας για να συνεχίσουμε απτόητοι στην δημιουργία, στην δράση πολιτιστικών γεγονότων. Είχα υποσχεθεί από την ημέρα που ανέλαβα τις τύχες του Δήμου ως δήμαρχος ότι ο Δήμος Πηνειού θα είναι μία πολιτιστική κυψέλη. Γι’ αυτό είχα και μία και μοναδική επιλογή. Την επιλογή του προέδρου του Ν.Π Δημήτρη Βασιλόπουλου, ενός ανθρώπου που γνωρίζει κάλλιστα το ζήτημα αυτό, να τον εμπιστευτώ, γιατί ακριβώς έχει μεγαλουργήσει και κάτω από συνθήκες που δεν του δίνονταν ιδιαίτερες ευκαιρίες.

Η δημοτική αρχή είναι δίπλα στο νομικό πρόσωπο, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του, ενθαρρύνει τις δράσεις του, ενισχύει την προσπάθεια του. Έτσι λοιπόν σήμερα εδώ στο θέατρο τον Καβασίλων, που όπως είπε νωρίτερα και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου είναι πολύ φροντισμένο, περιμένουμε όλους τους πολίτες, να τους φιλοξενήσουμε, να τους υποδεχτούμε και να τους διαβεβαιώσουμε ότι οι εντυπώσεις που θα έχουν από τις παραστάσεις που θα γίνουν θα είναι ωφέλιμες για όλους μας.» Τέλος ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Βασιλόπουλος για την συνεχή του λόπως είπε προσπάθεια αναβάθμισης των πολιτιστικών ζητημάτων του Δήμου Πηνειού.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Το πρόγραμμα παραστάσεων του 8ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού έχει ως εξής:

Το παιδικό θέατρο ο “Παπουτσωμένος γάτος” θα «ανοίξει» τον κύκλο των παραστάσεων στις 22 Ιουλίου,

Στις 31 Ιουλίου θα ακολουθήσει παράσταση καραγκιόζη με τον Γιάννη Αθανασίου.

Στις 3 Αυγούστου η κωμωδία «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω», με πρωταγωνιστές τους Σπύρο Πούλη, Σπύρο Σπάντιδο, Σταύρο Νικολαϊδη και Μιρέλλα Κουρεντή υπόσχεται άφθονο γέλιο στους θεατές,

Στις 5 Αυγούστου οι «Μαγικές Σβούρες» με την μουσική παράσταση «Όρνιθες» θα κρατήσουν όμορφη συντροφιά στους μικρούς θεατρόφιλους.

Στις 9 Αυγούστου ακολουθούν οι «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Θανάση Πατριαρχέα, τον Τάσο Χαλκιά και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

Θέατρο Μικρή Πόρτα: Έλα έλα, της Ξένιας Καλογεροπούλου

Στις 10 Αυγούστου, η κωμωδία  ART της Γιασμίνα Ρεζά,  , σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή  με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Θανάση Τσαλταμπάση και, Θανάση Κουρλαμπά. .

Τέλος στις 21 Αυγούστου με την κωμωδία «Προσοχή ο σκύλος δαγκώνει» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων του 8ου Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος