FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα με χαμόγελα: Αναμενόμενα τα θέματα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Ημερομηνία: 08-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
-Μηδενίστηκε γραπτό υποψηφίου στην Ηλεία επειδή βρέθηκε με κινητό σε λειτουργία
-Συνέχεια με Μαθηματικά σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Δημοκρατία και νέοι» ήταν το θέμα, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν σε έκθεση οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στο πλαίσιο του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας κατά την πρώτη μέρα χθες των Πανελληνίων εξετάσεων. Το θέμα χαρακτηρίστηκε αναμενόμενο, καθώς ήταν μεταξύ των λεγόμενων SOS.

Επίσης, ο τίτλος του κειμένου που δόθηκε στους εξεταζόμενους για να γράψουν περίληψη ήταν: «Επίκληση των αξιών της δημοκρατίας».

Στα εξεταστικά κέντρα της Ηλείας προσήλθαν 962 υποψήφιοι, 16 λιγότεροι απ’ όσους είχαν καταθέσει αίτηση συμμετοχής και η διαδικασία σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλο, κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα με τα θέματα να δίνονται στην ώρα τους. Το μόνο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μηδενίστηκε το γραπτό υποψηφίου από την περιοχή της Ηλείας, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του, κινητό τηλέφωνο εν λειτουργία, που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς των Πανελλαδικών. Ο κ. Δημητρέλλος, συνέστησε με χθεσινή του δήλωση για μια ακόμα φορά, στους υποψήφιους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προσέρχονται στις εξετάσεις με κινητά τηλέφωνα ή οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρονικές συσκευές. «Οι κανονισμοί είναι σαφείς. Απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα και σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή υποψηφίων, το γραπτό τους μηδενίζεται, όπως και συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Σήμερα, σειρά έχουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Τα θέματα

Αναλυτικότερα χθες, στους υποψηφίους δόθηκε απόσπασμα από το βιβλίο του Norberto Bobbio «Το μέλλον της δημοκρατίας» που πραγματεύεται τις αξίες της δημοκρατίας, τα ιδανικά και τη δράση των ενεργών πολιτών.

Στο τρίτο θέμα οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο παρουσιάζοντας τις απόψεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη δημοκρατία στην καθημερινότητά του, αλλά και στις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Σύμφωνα με την φιλολογική ομάδα του Φροντιστηρίου «ΑΝΑΛΥΣΗ» (Φανή Αθανασακοπούλου, Διονύσιος Ζάγκλης, Ουρανία Κιούλου, Κων/να Λαγκαδινού) οι

υποψήφιοι κλήθηκαν να μιλήσουν για την Δημοκρατία και το βαθύτερο νόημα της: τη συνείδηση και τη δράση του πολίτη. «Πλούσια εξέταση, πολλά τα ζητούμενα, απαιτούσαν μαθητές με γνώσεις, ικανότητα σκέψης και επίγνωση του ρόλου που καλούνται, αύριο, να διαδραματίσουν στην κοινωνία» σχολίασαν.

(Φωτο-eurokinisi)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος