FOLLOW US: facebook twitter

«Πρεμιέρα» με το VIKIΝG-Στο λιμάνι του Κατακόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Ημερομηνία: 18-03-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Κατακόλου, με το αμερικανικό Viking Sky να είναι αυτό που θα δέσει πρώτο στις 6 το πρωί και θα παραμείνει ως τη μία το μεσημέρι. Η πληρότητά του υπολογίζεται στους 500 επιβάτες, οι οποίοι αναμένεται να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στην αγορά, χωρίς να υπόκεινται στους περιορισμούς της «φούσκας» που είχε καθιερωθεί στα δύο χρόνια της πανδημίας.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, Γιώργος Κουμπενάς, τη «φούσκα» διατηρούν ως μέτρο μόνο οι ιταλικές εταιρείες, και πρόσθεσε ότι τον σχεδιασμό στην κρουαζιέρα τον έχει επηρεάσει η ενεργειακή κρίση.

«Η ενεργειακή κρίση έχει αυξήσει το κόστος στα κρουαζιερόπλοια, τα οποία είναι ενεργοβόρα. Αυτό φαίνεται πως θα αποτυπωθεί στην αυξημένη τιμή των εισιτηρίων, όμως είναι τέτοια η δίψα του κόσμου να ταξιδέψει, που δεν έχει επηρεάσει το ενδιαφέρον για κρουαζιέρες. Πιστεύουμε πως σε επίπεδο αφίξεων θα αγγίξουμε –ίσως και να ξεπεράσουμε- το 2019. Δεν ξέρουμε ακόμα τι μέλλει γενέσθαι με τους επιβάτες, καθότι ακόμα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα», τόνισε ο κ. Κουμπενάς.

Σε ό,τι αφορά το Κατάκολο, στις 22 Μαρτίου θα αφιχθεί το επόμενο κρουαζιερόπλοιο. Ο τωρινός προγραμματισμός προβλέπει 208 αφίξεις και εκφράζεται αισιοδοξία πως δεν θα ανατραπεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος