FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα με το δεξί για τον «Κύκνο»

Ημερομηνία: 14-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

kuknos1

Ποσότητα και ποιότητα φέτος για την βιομηχανική τομάτα – Αύξηση 10% τις ποσότητες που θα παραλάβουν τα εργοστάσια

Η εταιρία «Κύκνος» στα Σαβάλια, άνοιξε τη χρονιά για τη βιομηχανική τομάτα, ξεκινώντας από χθες παραλαβή του προϊόντος που φέτος αναμένεται να παρουσιάσει μια αύξηση της τάξης του 10% σε ότι αφορά τις ποσότητες.

kiknos

Συνολικά τα δύο εργοστάσια στο νομό, Κύκνος και Unilever θα παραλάβουν 100.000 τόνους έναντι 90.000 τόνων πέρυσι. Ωστόσο τόσο οι εταιρίες όσο και οι παραγωγοί παραμένουν επιφυλακτικοί για την τελική ποσότητα που θα παραδοθεί, καθώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί η ζημιά που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στις καλλιέργειες. Να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα στις 18 Ιουλίου ξεκινά η παραλαβή και από το εργοστάσιο της Unilever στη Γαστούνη. Κάθε εργοστάσιο θα παραλάβει από 50.000 τόνους.

kuknos-vallianatos

Η Ομάδα Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και στο πλευρό των παραγωγών. Ο πρόεδρος Χρήστος Βαλλιανάτος σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Ελπίζουμε να είναι μια καλή χρονιά για τους παραγωγούς οι οποίοι έχουν πάθει ήδη ζημιά από τις καιρικές συνθήκες.

kuknos4

Ελπίζουμε να υπάρχει καλή ποιότητα και μεγάλη ποσότητα, έτσι ώστε ο κόσμος να αποζημιωθεί από τις ζημιές που έχει πάθει. Μέχρι στιγμής, τα τρακτέρ που έχουν μπει στο εργοστάσιο, η τομάτα τους είναι πολύ καλής ποιότητας και ελπίζουμε να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Εμείς είμαστε έτοιμοι ως Ομάδα Παραγωγών, μαζί με τα παιδιά που είναι στο ζυγιστήριο, από γραφειοκρατικής άποψης είμαστε εντάξει. Πιστεύω να πάνε όλα καλά».

kuknos-katsanakis

Ο υπεύθυνος γεωπόνος της εταιρίας «Κύκνος» Νίκος Κατσανάκης, ανέφερε πως η διαδικασία παραλαβής της βιομηχανικής τομάτας ξεκίνησε κανονικά. «Οι τομάτες ήρθαν στην ώρα τους παρότι πιέστηκαν από τις καιρικές συνθήκες και τις βροχοπτώσεις της 25ης Ιουνίου. Οι ζημιές που είχαμε ήταν σχετικά μικρές σε σχέση με τη υπόλοιπη Ελλάδα και τις υπόλοιπες καλλιέργειες, πράγμα το οποίο μας επηρέασε ελάχιστα στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Οι τομάτες φαίνεται να είναι εξαιρετικές, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά είναι πάρα πολύ καλά, τα brix είναι υψηλά, τα χρώματα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και φαίνεται ότι το ξεκίνημα είναι πάρα πολύ καλό. Βέβαια από την πλευρά μας και εμείς σας εργοστάσιο έχουμε κάνει τεράστιες επενδύσεις όσων αφορά στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό κομμάτι του εργοστασίου, με νέο εξοπλισμό, νέες προδιαγραφές ώστε να κατακτούμε καινούργια πιστοποιητικά και να ανοίγουμε νέες αγορές.

kuknos2

Ήδη φέτος έχουμε αύξηση της παραγωγής, όπως και πέρυσι και οι τάσεις είναι αυξητικές. Ο Θεός είναι σύμμαχος, πάμε καλά, από εκεί και πέρα είναι καλό και για τον τόπο μας όλοι μαζί να συνεισφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια, να βγάζουμε ένα καλό, ποιοτικό προϊόν και να κατακτά όλο τον κόσμο». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η παραλαβή ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί έως τα μέσα Σεπτέμβρη σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το εργοστάσιο με σταθερή ροή. Όλα γίνονται βάση προγραμματισμού και συμβολαίων που έχουν υπογράψει οι παραγωγοί από τον περασμένο Φεβρουάριο για τη φετινή παραγωγή. Έτσι είναι γνωστό οι ποσότητες που θα παραχθούν, οι ημερομηνίες παράδοσης και οι ποικιλίες που καλλιεργούνται. Αυτός ο προγραμματισμός αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας στην καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στο νομό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος