FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα με την «Προξενήτρα» στις 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Απόλλων για την Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο

Ημερομηνία: 15-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Η ομάδα θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» συνεχίζοντας τη μακρόχρονη και δημιουργική πορεία της στα θεατρικά δρώμενα του τόπου, επιλέγει για φέτος το χειμώνα κωμωδία και μάλιστα ένα από τα διασημότερα έργα του Θόρντον Γουάιλντερ, την «ΠΡΟΞΕΝΗΤΡΑ», σε μια μεγάλη και απολαυστική παραγωγή που σκοπεύει στην υψηλής ποιότητα διασκέδαση των θεατών. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματισθεί για τις 2 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ του Πύργου.

«Η προξενήτρα» του Θόρντον Γουάιλντερ ανήκει στην ειδική εκείνη κατηγορία της κωμωδίας: τη φάρσα. Αποφεύγοντας χοντροκοπιές και υπερβολές, ο συγγραφέας της στήνει μια ευφυή μηχανή με αναπάντεχες συναντήσεις, ψευδείς ταυτότητες προσώπων και διασκεδαστικές μεταμφιέσεις. Με εξαιρετική ακρίβεια και ζηλευτή μελέτη χαρακτήρων, «Η προξενήτρα» αποτίνει ουσιαστικά ένα φόρο τιμής στην έννοια της περιπέτειας, μια και οι ήρωές της έχουν βαθιά λαχτάρα ν’ απολαύσουν τις χαρές της ζωής όσο εντονότερα μπορούν.

«Η προξενήτρα» είναι μια εξαιρετικής ποιότητας κωμωδία με βαθιές επιρροές από τον Μολιέρο που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε κάθε του ανέβασμα, διασκευάστηκε σε μιούζικαλ και γυρίστηκε σε κινηματογραφική ταινία. Εύκολα θα τη χαρακτήριζε κάποιος ως μια από τις καλύτερες και σπιρτόζικες κωμωδίες των τελευταίων χρόνων, που συνάντησε πάντα θριαμβευτική επιτυχία, όποτε παρουσιάσθηκε.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν, ο οποίος συνεργάζεται για πέμπτη χρονιά με την ομάδα, ενώ τα 15 πρόσωπα του έργου  ερμηνεύουν παλαιά αλλά και νέα μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα οι: Ασπασία Αργυροπούλου, Νίκος Λαϊνόπουλος, Παύλος Γκόρδης, Γιώργος Μπαλαούρας, Πέγκυ Δρεμπέλα, Χριστόφορος Τζόλος, Μαρία Μαντά, Φανή Ζάγκλη, Λάζαρος Κυπριώτης, Τζωρτζίνα Αργυροπούλου, Κωνσταντίνα Τσονοπούλου, Γιώργος Κασκούρας, Ανδρέας Βαχλιώτης, Μάριος Σλακώνης και Αμαρίλντο Σιμονάι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος