FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα με την φαρσοκωμωδία «Η Προξενήτρα»: Αύριο στο «Απόλλων» η παράσταση της Ομάδας Θεάτρου “Προσκήνιο”

Ημερομηνία: 01-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Ένα αισιόδοξο έργο γεμάτο περιπέτεια

 

Με ένα έργο για τη φωτεινή πλευρά της ζωής, την αισιόδοξη φαρσοκωμωδία «Η Προξενήτρα», που αποτελεί ένα από τα διασημότερα έργα του Θόρντον Γουάιλντερ, κάνει πρεμιέρα αύριο στις 9.30 το βράδυ, στο θέατρο «Απόλλων» Πύργου, η ομάδα θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ».

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν, ο οποίος συνεργάζεται για πέμπτη χρονιά με την ομάδα, ενώ τα 15 πρόσωπα του έργου ερμηνεύουν παλαιά αλλά και νέα μέλη της ομάδας. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 17 Φεβρουαρίου, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

«Η προξενήτρα» είναι μια εξαιρετικής ποιότητας κωμωδία με βαθιές επιρροές από τον Μολιέρο που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε κάθε του ανέβασμα, διασκευάστηκε σε μιούζικαλ και γυρίστηκε σε κινηματογραφική ταινία…

Εύκολα θα τη χαρακτήριζε κάποιος ως μια από τις καλύτερες και σπιρτόζικες κωμωδίες των τελευταίων χρόνων, που συνάντησε πάντα θριαμβευτική επιτυχία, όποτε παρουσιάσθηκε.

Αποφεύγοντας χοντροκοπιές και υπερβολές, ο συγγραφέας της, στήνει μια ευφυή μηχανή με αναπάντεχες συναντήσεις, ψευδείς ταυτότητες προσώπων και διασκεδαστικές μεταμφιέσεις.

Με εξαιρετική ακρίβεια και ζηλευτή μελέτη χαρακτήρων, «Η προξενήτρα» αποτίνει ουσιαστικά ένα φόρο τιμής στην έννοια της περιπέτειας, μια και οι ήρωες της έχουν βαθιά λαχτάρα ν’ απολαύσουν τις χαρές της ζωής όσο εντονότερα μπορούν.

Δέκα ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε η ομάδα για να επιλέξει το φετινό έργο αφού αναζητούσε κάτι «φωτεινό και αισιόδοξο» όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Κοέν, υποστηρίζοντας πως κατέληξαν στην «Προξενήτρα» καθώς πρόκειται για μια παράσταση που μιλάει για τη ζωή και πως αξίζει να τη ζει κανείς μέσα από την περιπέτεια. «Η ζωή αξίζει όταν δε την ζούμε εκ του ασφαλούς αλλά όταν διακινδυνεύουμε. Αυτό κάνουν όλοι οι ήρωες, φεύγουν από τη ρουτίνα τους, τη συνήθεια τους, εγκαταλείπουν ότι τους προκαλεί σιγουριά, θυσιάζουν τα έτοιμα τους για να ρίχτουν σε μια περιπέτεια… Άρα αυτό το έργο μας δίνει μια ελπίδα… ότι μη βολεύεστε δεν αξίζει το κόπο, μικρή είναι η ζωή, ριχτείτε σε αυτή τη ζωή και σίγουρα η περιπέτεια θα σας φέρει υπέροχα αποτελέσματα. Είναι ένα πολύ αισιόδοξο έργο, μια υπέροχη φάρσα χωρίς το χυδαίο στοιχείο, είναι μια φάρσα που μπορεί να την παρακολουθήσει όλη η οικογένεια και είμαι σίγουρος ότι θα την απολάυσετε. Έχει πολύ χρώμα, πολύ φως, έχει υπέροχα κοστούμια, είναι μια πανάκριβη ξανά παραγωγή με ρούχα εποχής, και πάνω απ’ όλα έχει 15 σπουδαίους ηθοποιούς με πολλά νέα μέλη και είμαι συγκινημένος με την απόδοση και την ενέργεια αυτής της ομάδας. Είμαι σίγουρος για αυτό το ταξίδι, για αυτό σας προσκαλούμε να δείτε τη φωτεινή πλευρά της ζωής, γιατί η ζωή αξίζει αν τη δεις με περιπέτεια» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κοέν.

Νωρίτερα, η «ψυχή» της ομάδας, ο Νίκος Λαϊνόπουλος είχε μιλήσει για τη δυσκολία τους να επιλέξουν το έργο, επισημαίνοντας ότι τόσο τα νεότερα όσο και τα παλιότερα μέλη επιθυμούσαν να ανεβάσουν κάτι πιο ελαφρύ και στην αναζήτηση κατέληξαν στην Προξενήτρα, μια φαρσοκωμωδία που όμως είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο είδος.

«Η επιλογή του έργου είναι πάντα μια πολύ δύσκολη υπόθεση, αναζητήσαμε το έργο που θα ταιριάξει στην ομάδα και που θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε βέβαια. Καταλήξαμε στην Προξενήτρα και παρότι η ομάδα έχει παρουσιάσει ξανά κωμωδία η παράσταση αυτή είναι μια νέα πρόκληση για εμάς. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε πολλά νέα πρόσωπα φέτος, παιδιά τα οποία έχουν ενταχθεί πρώτη φορά στην ομάδα και προσωπικά θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συνέπεια που έδειξαν και την προσπάθεια που έγινε. Για τον Αλέξανδρο θα πω, ότι έχουμε ταιριάξει πάρα πολύ σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές δούλεψαν πολύ σκληρά προσπαθώντας να παρουσιάσουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα τεχνικά και καλλιτεχνικά».

Παίζουν οι: Ασπασία Αργυροπούλου, Νίκος Λαϊνόπουλος, Παύλος Γκόρδης, Γιώργος Μπαλαούρας, Πέγκυ Δρεμπέλα, Χριστόφορος Τζόλος, Μαρία Μαντά, Φανή Ζάγκλη, Λάζαρος Κυπριώτης, Τζωρτζίνα Αργυροπούλου, Κωνσταντίνα Τσονοπούλου, Γιώργος Κασκούρας, Ανδρέας Βαχλιώτης, Μάριος Σλακώνης και Αμαρίλντο Σιμονάι.

Συντελεστές: Απόδοση-σκηνοθεσία Αλέξανδρος Κοέν, Σκηνικά Πάνος Παπαγεωργίου, Κουστούμια Χριστίνα Κωστέα, Φωτισμοί Ανδρέας Ζέζας, Προβολή-επεξεργασία ψηφιακού σκηνικού Ευάγγελος Τσάκωνας, Βοηθός σκηνοθέτη Φανή Ζάγκλη, Επιμέλεια αφίσας-Φωτογραφία-Δημιουργικό προγράμματος & animation Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κατασκευές Νίκος Σακούλης-Χρυσάνθη Ασημακοπούλου, Επιμέλεια διαφημιστικού βίντεο Αλέξης Ζαφειράκης, Μακιγιάζ Ερατώ Αργυρίου, Κομμώσεις Βίκυ Παπαδημητρίου, Προβολή και επικοινωνία Νίκος Λαϊνόπουλος, Δημόσιες σχέσεις Νίκος Λαϊνόπουλος.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2621036521 Θέατρο Απόλλων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος