FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα με “Μαρμαρωμένες Τρωάδες” στο αρχαιολογικό μουσείο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 28-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Τρεις ακόμα πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ηλεία από το Υπουργείο Πολιτισμού προστίθενται στην λίστα

Τρεις ακόμα μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις που έρχεται να προστεθούν στις άλλες τέσσερις που παρουσίασε στο χθεσινό της φύλλο η Πρωινή, θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στην Αρχαία Ολυμπία στο αρχαίο Στάδιο και στο Χώρο του Μουσείου, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η πρεμιέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΥΠΠΟ θα είναι στις 20 Ιουλίου  (Χώρος αρχ. Μουσείου Ολυμπίας):, με τις «Μαρμαρωμένες Τρωάδες» του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Η παρουσίαση των Τρωάδων στηρίζεται στη χρήση οπτικών και ηχητικών μέσων, καθώς και τρεις ηθοποιούς. Θυμίζουμε οτι η ίδια παράσταση είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2016 στην αίθουσα αετωμάτων του μουσείου της Ολυμπίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλογας Ρίο 2016 και της τελετής υπογραφής της συμβολικής διακήρυξης για την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Ακολουθούν, 6 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chores που δημιούργησε και διευθύνει η Μαρίνα Σάττι θα παρουσιάσει ένα ευρύ μουσικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και τα οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη και 7 Αυγούστου (χώρος αρχ. Μουσείου Ολυμπίας):Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το  Μουσικό σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος