FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων

Ημερομηνία: 28-04-2023 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του νέου υποέργου από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μέσα στο 2023 μπαίνει το έργο της αποκατάστασης και της αναβάθμισης του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση, ύψους 73.940 ευρώ και την ταυτόχρονη τροποποίηση της σχετικής πράξης λόγω της προσθήκης του υποέργου της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Παναγιώτης Φλέσσας, το έργο βρίσκεται στο 80% της ολοκλήρωσής του καθώς απομένει η μουσειογραφική μελέτη και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για να παραδοθεί προς λειτουργία το Μουσείο.

«Στόχος μας είναι να ξεκινήσει άμεσα η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου και να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, καθώς και η μουσειογραφική μελέτη, και μετά το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι ουσιαστικά έτοιμο για να λειτουργήσει. Θέλω να επισημάνω πως στην αρχική μελέτη του έργου δεν περιλαμβανόταν η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, για αυτό χρειάστηκε να εκπονηθεί και συμπληρωματική μελέτη ώστε να προχωρήσει ομαλά το έργο. Τώρα που εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση, έγινε και η τροποποίηση με την προσθήκη του υποέργου και προχωράμε τις εργασίες», ανέφερε.

Μέχρι τώρα έχουν εκτελεστεί εργασίες επισκευών του κελύφους του κτιρίου και θα γίνουν μουσειολογικές εργασίες για την επανέκθεση των εκθεμάτων. Λόγω έκτακτου και απρόβλεπτου καιρικού φαινομένου, επιδεινώθηκε το μέγεθος του προβλήματος της υγρασίας κυρίως στο κέλυφος του μουσείου και στην οροφή του, οπότε κρίθηκαν αναγκαίες και απαραίτητες συμπληρωματικές εργασίες. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτείται από το 753.252 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο της ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος