FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου

Ημερομηνία: 29-06-2022 | Συντάκτης:

-Υπεγράφη η σχετική απόφαση από τον Καραμανλή, εντός των ημερών το ΦΕΚ

-Ικανοποίηση, αλλά όχι επανάπαυση, τόνισε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος
-Μπορεί να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας, δήλωσε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου, Θεόδ. Γιαννακούλιας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τέλος στην πολυετή εγκατάλειψη του αερολιμένα Επιταλίου μπήκε από χθες, καθώς σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αερολέσχης Πύργου υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Καραμανλή, η άδεια λειτουργίας του Αεροδρομίου Επιταλίου.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» κ. Γιαννακούλιας, με το που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση, τότε το αεροδρόμιο θα μπορεί κανονικά και νόμιμα να υποδέχεται μικρά αεροσκάφη.

«Πλέον δεν υπάρχει κανένα νομικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο για να υποδεχόμαστε πτήσεις. Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να μπει το αεροδρόμιο στα μεγάλα αεροπορικά περιοδικά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από ιδιώτες που θέλουν να έρθουν στην Αρχαία Ολυμπία με το δικό τους αεροσκάφος, υπάρχει ενδιαφέρον από σχολές που δεν μπορούν να κάνουν εκπαίδευση στα Μέγαρα και έχουν εκφράσει πρόθεση να έρθουν εδώ. Μην ξεχνάτε ότι η Ιταλία απέχει μόλις δυόμισι ώρες πλέον. Είναι μια σημαντική εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Οι δυνατότητες του Αεροδρομίου είναι πάρα πολύ μεγάλες, οι διαστάσεις του είναι ίδιες με αυτές του Αεροδρομίου της Νάξου, όπου προσγειώνονται αεροσκάφη 42 θέσεων. είχε ζητηθεί παλαιότερα από σχολές της Αγγλίας, λόγω του κατάλληλου κλίματος που έχουμε, να έρχονται να πετάνε οι μαθητές της στην περιοχή για να βάλουν ώρες στα επαγγελματικά πτυχία. Είναι στα χέρια της ΠΕ Ηλείας, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννοπούλου Β. , σε Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας κ. Φαρμάκη, η πλήρης αξιοποίηση του Αεροδρομίου» τόνισε και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη και τους φίλους της Αερολέσχης Πύργου», τόνισε.

Ικανοποιημένος αλλά χωρίς διάθεση επανάπαυσης δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ότι μπαίνει τέλος στην πολυετή αδράνεια.

«Η αδειοδότηση του αεροδρομίου Επιταλίου και η δυνατότητα επαναλειτουργίας του έπειτα από δεκαετίες αδράνειας και εγκατάλειψης είναι μόνο το πρώτο βήμα για την αξιοποίησή του ως αναπτυξιακού πόλου της Ηλείας. Είμαι ικανοποιημένος διότι καταφέραμε έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια να ολοκληρώσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για να αδειοδοτηθεί, αλλά δεν εφησυχάζουμε, διότι τώρα ξεκινά μια νέα προσπάθεια για την ουσιαστική του επανενεργοποίηση προς όφελος των πολιτών της Ηλείας», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος