FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για τη γέφυρα της Κορακοφωλιάς

Ημερομηνία: 29-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος, το 2021 ξεκινούν οι εργασίες

Μέσα στο 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας της Κορακοφωλιάς στον επαρχιακό δρόμο Λεπρέου-Νέας Φιγαλείας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε το πρακτικό του σχετικού διαγωνισμού και ανακήρυξε οριστικό ανάδοχο την εργοληπτική εταιρεία «ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ» με ποσοστό έκπτωσης 25% επί του αρχικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.  Το έργο δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2020 και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο.

Όσον αφορά το τεχνικό μέρος, η μελέτη προβλέπει την αλλαγή της χάραξης της επαρχιακής οδού Θολό – Φιγαλεία – Ναός Επικούριου Απόλλωνα στη θέση Κορακοφωλιά. Η αλλαγή χάραξης αφορά μήκος 390,62 μέτρα και περιλαμβάνει και την κατασκευή νέας γέφυρας μήκους 44,26μ. Η χάραξη είναι μήκους 390,62μ και ξεκινά 150μ περίπου πριν την γέφυρα επί του υπάρχοντος οδικού άξονα και καταλήγει 170μ μετά το πέρας της γέφυρας ομοίως επί του υπάρχοντος οδικού άξονα.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου βελτιώνει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει τον οδικό άξονα «Θολό–Φιγαλεία–Επικούριος Απόλλωνας», ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες πρόσβασης στους πολυάριθμους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και ιδιαίτερα προς τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Επισημαίνεται ότι στο σημείο που θα γίνει η παρέμβαση η κυκλοφορία εξυπηρετείται από μία γέφυρα πλάτους 4,5μ που έχει κατασκευαστεί το 1932.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος